Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

10-15% dintre salariatii din industria alimentara ar putea fi disponibilizati

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cel putin 10-15% dintre cei 175.000 – 190.000 de salariati din industria alimentara ar putea fi disponibilizati in acest an, potrivit presedintelui Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu.

„In industria alimentara numarul de salariati flucteaza, dar nu foarte mult, iar in prezent se ridica la 175.000 – 190.000 de salariati. Eu cred ca […] anul acesta cel putin 10-15% dintre acesti salariati vor fi disponiblizati”, a declarat, saptamana aceasta, Frumosu, intr-o conferinta de presa.

El considera ca si multinationalele vor fi printre companiile care vor da afara angajati.”Multinationalele de regula au cumparat mai multe puncte de lucru in Romania, cu care au castigat cota de piata, iar dupa ce au recuperat investitia au inceput sa transfere activitatile intr-o singura unitate”, a spus Frumosu. El a mai aratat ca, in sectorul procesarii carnii si laptelui firmele vor renunta la un schimb de lucru, pe fondul scaderii vanzarilor.

Frumosu a mai declarat ca exista inca 700-800 de oameni in industria alimentara, spre 1.000, care lucreaza atunci cand ii cheama compania si acum stau acasa cu 75% din salariu, si care ar putea fi disponibilizati.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...