Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

100.000 de euro pentru eradicarea bolii limbii albastre

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a aprobat pentru Romania, prin Decizia 211/807/UE, peste 6 milioane de euro pentru anul 2012, reprezentand contributia financiara a Uniunii Europene pentru programele depuse de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentara (ANSVSA).

Din aceasta suma, autoritatea aloca, in cadrul proiectelor de programe de monitorizare a unor boli si zoonoze, 100.000 de euro pentru Boala limbii albastre (febra catarala).

Boala limbii albastre este o zoonoza manifestata la vaci, oi sau cai, prin febra ridicata, umflarea capului si a limbii care, in majoritatea cazurilor, devine albastra. Animalul contaminat este sacrificat, dar nu poate fi vorba de o epidemie, iar boala nu se transmite la om.

In Romania, au existat cateva cazuri, semnalate in 2008, la cateva bovine importate si ajunse in localitatea Filipesti-Neamt. Monitorizarea s-a efectuat, la vremea aceea, de catre DSVSA Bacau, printr-un program ce a cuprins 35 de localitati din judetul Neamt si cele limitrofe, bovinele si ovinele fiind diagnosticate lunar.

In prezent, cea mai buna metoda de preventie este controlul cat mai riguros al importurilor de animale, verificarea

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...