Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

100.000 de euro pentru eradicarea bolii limbii albastre

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a aprobat pentru Romania, prin Decizia 211/807/UE, peste 6 milioane de euro pentru anul 2012, reprezentand contributia financiara a Uniunii Europene pentru programele depuse de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentara (ANSVSA).

Din aceasta suma, autoritatea aloca, in cadrul proiectelor de programe de monitorizare a unor boli si zoonoze, 100.000 de euro pentru Boala limbii albastre (febra catarala).

Boala limbii albastre este o zoonoza manifestata la vaci, oi sau cai, prin febra ridicata, umflarea capului si a limbii care, in majoritatea cazurilor, devine albastra. Animalul contaminat este sacrificat, dar nu poate fi vorba de o epidemie, iar boala nu se transmite la om.

In Romania, au existat cateva cazuri, semnalate in 2008, la cateva bovine importate si ajunse in localitatea Filipesti-Neamt. Monitorizarea s-a efectuat, la vremea aceea, de catre DSVSA Bacau, printr-un program ce a cuprins 35 de localitati din judetul Neamt si cele limitrofe, bovinele si ovinele fiind diagnosticate lunar.

In prezent, cea mai buna metoda de preventie este controlul cat mai riguros al importurilor de animale, verificarea

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...