Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

100 de supermarket-uri noi, până la sfârşitul anului

Autor: Ilie Stoianluni, 9 septembrie, 2013

Mega Image, Profi, Carrefour, Penny Market, Lidl, Kaufland şi Billa vor mai deschide peste 100 de magazine până la finalul acestui an. În total în România vor fi 1.200 de supermarketuri şi hipermarketuri.

Jucătorii din comerţul modern vor deschide în ultimele patru luni din an peste 100 de magazine, un număr similar cu al celor deschise de la începutul lui 2013, însă într-o perioadă dublă de timp.

Cei 12 comercianţi străini vor scoate din buzunar 80-110 milioane de euro pentru a prinde perioada sărbătorilor de iarnă, cea mai bună pentru comerţul local, cu o reţea extinsă.

Reţelele de magazine îşi pun speranţele în ultimele luni din an în revenirea consumului, care a scăzut timp de trei luni consecutiv începând cu mai. Mulţi comercianţi continuă să se extindă  chiar dacă consumul rămâne apatic deoarece beneficiază de preţuri mai mici la terenuri şi la chirii. În această perioadă ei îşi securizează poziţii-cheie pe harta României, împărţindu-şi sferele de influenţă pentru momentul când va reveni apetitul românilor pentru consum.

Într-o perioadă în care investiţiile străine directe sunt la minime istorice, în primul semestru România a atras 666 mil. euro, cu 20% sub nivelul din aceeaşi perioadă din 2012  retailerii au rămas unii dintre puţinii care continuă să pompeze bani în economie chiar înainte de revenirea consumului. „Revenirea consumului se va face odată cu semnele unei creşteri economice reale şi mai ales odată cu creşterea încrederii consumatorilor în pers­pectivele socioeconomice. De asemenea, în măsura în care va creşte puterea de cumpărare, va creşte şi consumul”, spune Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour. (monney.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...