Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

100 milioane de euro pentru dezvoltarea pisciculturii din delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Zonele pescaresti din bazinul Dunarii si Deltei Dunarii au la dispozitie fonduri europene de peste 100 de milioane de euro pentru dezvoltare, suma disponibila prin Programul Operational pentru Pescuit (POP).

Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AM-POP) a deschis axa prioritara patru din cadrul POP privind dezvoltarea zonelor pescaresti, fiind prima sesiune de depunere a dosarelor de candidatura pentru participarea la selectia Grupurilor Locale de Actiune pentru Pescuit si a strategiilor de dezvoltare locala integrata a zonelor pescaresti. Sesiunea deschisa la 1 iulie, ramane activa pana la 29 iulie 2011.

Potrivit directorului general adjunct al Autoritatii de Management pentru POP, Marisanda Piriianu, de-a lungul Dunarii au fost selectate deja parteneriate public-private care au drept scop dezvoltarea unei strategii integrate capabile sa contribuie la diversificarea activitatilor pescaresti si la cresterea nivelului de trai.

Prima sesiune pentru depunerea strategiilor de dezvoltare locala integrata va avea loc in perioada 1-29 iulie, iar cea de-a doua in 1-30 septembrie 2011. Intentionam sa selectam 15 Grupuri Locale de Actiune. Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor se vor acorda garantii din partea FNGCIMM pentru creditele bancare, iar Ministerul Agriculturii lucreaza la modificarea legislatiei pentru acordarea unui avans celor care aplica in cadrul axei 4 pe dezvoltarea strategiilor de dezvoltare locala integrata, a declarat recent seful AM-POP.

Deocamdata au fost incheiate 112 contracte de finantare, in valoare de 93 milioane de euro. Pana in 2013, Romania va beneficia de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finantarea investitiilor in domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii, din care 230,714 milioane euro reprezinta asistenta UE prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar diferenta este asigurata din bugetul national.

Axa 1 destinata adaptarii flotei de pescuit are alocata o suma de 13 milioane de euro, axa 2 pentru acvacultura – 140 de milioane de euro, axa 3 pentru masuri de interes comun – 40 de milioane de euro, axa 4 – dezvoltarea zonelor pescaresti – 100 de milioane euro, iar asistenta tehnica – 14,3 milioane euro. La ora actuala sunt deschise toate cele cinci axe ale programului.

Romania a atras pana in prezent 11,5% din fondurile europene alocate prin Programul Operational pentru Pescuit (POP) 2007-2013, de peste 300 de milioane de euro, gradul de angajare depasind la ora actuala 31 de procente.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...