Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

100 milioane de euro pentru dezvoltarea pisciculturii din delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Zonele pescaresti din bazinul Dunarii si Deltei Dunarii au la dispozitie fonduri europene de peste 100 de milioane de euro pentru dezvoltare, suma disponibila prin Programul Operational pentru Pescuit (POP).

Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AM-POP) a deschis axa prioritara patru din cadrul POP privind dezvoltarea zonelor pescaresti, fiind prima sesiune de depunere a dosarelor de candidatura pentru participarea la selectia Grupurilor Locale de Actiune pentru Pescuit si a strategiilor de dezvoltare locala integrata a zonelor pescaresti. Sesiunea deschisa la 1 iulie, ramane activa pana la 29 iulie 2011.

Potrivit directorului general adjunct al Autoritatii de Management pentru POP, Marisanda Piriianu, de-a lungul Dunarii au fost selectate deja parteneriate public-private care au drept scop dezvoltarea unei strategii integrate capabile sa contribuie la diversificarea activitatilor pescaresti si la cresterea nivelului de trai.

Prima sesiune pentru depunerea strategiilor de dezvoltare locala integrata va avea loc in perioada 1-29 iulie, iar cea de-a doua in 1-30 septembrie 2011. Intentionam sa selectam 15 Grupuri Locale de Actiune. Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor se vor acorda garantii din partea FNGCIMM pentru creditele bancare, iar Ministerul Agriculturii lucreaza la modificarea legislatiei pentru acordarea unui avans celor care aplica in cadrul axei 4 pe dezvoltarea strategiilor de dezvoltare locala integrata, a declarat recent seful AM-POP.

Deocamdata au fost incheiate 112 contracte de finantare, in valoare de 93 milioane de euro. Pana in 2013, Romania va beneficia de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finantarea investitiilor in domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii, din care 230,714 milioane euro reprezinta asistenta UE prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar diferenta este asigurata din bugetul national.

Axa 1 destinata adaptarii flotei de pescuit are alocata o suma de 13 milioane de euro, axa 2 pentru acvacultura – 140 de milioane de euro, axa 3 pentru masuri de interes comun – 40 de milioane de euro, axa 4 – dezvoltarea zonelor pescaresti – 100 de milioane euro, iar asistenta tehnica – 14,3 milioane euro. La ora actuala sunt deschise toate cele cinci axe ale programului.

Romania a atras pana in prezent 11,5% din fondurile europene alocate prin Programul Operational pentru Pescuit (POP) 2007-2013, de peste 300 de milioane de euro, gradul de angajare depasind la ora actuala 31 de procente.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...