Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

1000 de medici veterinari vor participa la un proiect strategic de formare profesionala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

1000 de medici veterinari cu practica privata sau angajati in sistemul public, din toate regiunile tarii vor participa la cursuri directe si online de formare profesionala, in cadrul unui proiect strategic. Lansarea va avea loc in data de 4 decembrie, la Ranca, judetul Gorj si va fi facuta de Colegiul Medicilor Veterinari din Romania, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, prin Facultatea de Medicina Veterinara si SIVECO Romania S.A..

Proiectul european Perfectionarea resurselor umane din medicina veterinara se deruleaza pe o perioada de 36 luni, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, „Investeste in oameni” si are o valoare nerambursabila de 10.232.935 lei, din care contributia bugetului national este de 1.534.940,25 lei. Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de adaptabilitate al medicilor veterinari, prin accesul lor la programe inovatoare de perfectionare profesionala (platforma on-line), prin promovarea de noi modele de organizare flexibila a muncii si identificarea si diseminarea metodelor specifice de protectie a mediului si de asigurare a securitatii ocupationale.

In cadrul proiectului este creata o platforma de instruire on-line, e-Learning, pentru formare profesionala continua si se pun bazele unei retele virtuale de cooperare, prin website-ul – www.edu-veterinar.ro – cu scopul de a implementa un proces de consultare la distanta intre specialisti si al transferului de bune Proiectul ’’Perfectionarea resurselor umanepractici in profesia veterinara. din medicina veterinara’’ a debutat in octombrie 2010 cu Campania de promovare a flexibilitatii de ocupare in profesia veterinara ce va dura pana in mai 2011. Din iunie 2011 pana in septembrie 2013 se deruleaza actiunea Programe de perfectionare profesionala in noi tehnologii aplicate in domeniul veterinar, inclusiv TIC si se va finaliza cu Campanie de diseminare privind protectia mediului si lucrul cu substante medicale toxice in perioada martie 2013 – iunie 2013.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...