Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

11 tone de carne de pui expirata au intrat in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din Marea Britanie, au intrat in Romania 11 tone de carne de pui, in conditii suspecte, conform declaratiilor oferite Televiziunii Romane, de catre comisarii pentru Protectia Consumatorului din Cluj. Acestia din urma sustin ca marfa a fost retrasa partial de la vanzare, dupa ce au constatat prealabil ca aceasta trebuia retrasa inca din decembrie 2011.

Comisarii OPC Cluj apreciaza ca marfa trecuse prin alte doua firme, inaintea depozitarii finale, intr-un spatiu specific din Cluj, unde organele de control au constatat ca marfa expira, in varianta refrigerata, in decembrie 2011. Fiind recongelata si reambalata, cu noile etichete inscriptionate in engleza putea fi comercializata in noua prezentare inca un an.

Destinatia a fost descoperita de organele de control doar pentru jumatate din cantitate (doua firme din Cluj si Bistrita), restul produselor fiind cautate, in prezent, in Bucuresti si Judetul Bihor.

Pretul final foarte mic al produsului reprezinta un alt aspect suspect, fapt ce indreptateste organele de control sa banuiasca un import din Marea Britanie, efectuat voluntar la un pret practicat pentru produsele aflate la limita datei de valabilitate. (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...