Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

131 de milioane de euro, pentru tinerii fermieri

Autor: Meat MIlkluni, 3 martie, 2014

(AmosNews) Tinerii fermieri care se instalează la ţară pot primi până la 60.000 de euro, sprijin nerambursabil care se acordă pentru o perioadă de maximum cinci ani, după ce suma alocată pentru măsura „Instalarea tinerilor fermieri” a fost suplimentată cu peste 131 milioane de euro faţă de 2007-2013.

Prin aceasta sub-măsura se urmăreşte şi preluarea exploataţiilor agricole în mod integral de la fermierii în vârstă, creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri, încurajarea familiilor tinere de a se stabiliza, cu efect pozitiv asupra economiei naţionale, în ansamblul său.

Sprijinul financiar va fi acordat pe baza unui plan de afaceri pentru dezvoltarea exploataţiei pe care are o va conduce. Intervenţia prin acestă sub-masură, va creşte numărul de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie şi care vor fi încurajaţi să realizeze investiţii, să se asocieze, să participe la lanţurile scurte de aprovizionare.

Instalarea reprezintă înregistrarea pentru prima dată cu o exploataţie de dimensiune între 15.000 euro şi 50.000 euro – valoarea producţiei standard, conform prevederilor legale (ex: în baza de date APIA prin LPIS şi/sau sistemul de identificare al animalelor din cadrul ANSVSA).

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...