Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

15 mai – ziua nationala a medicului veterinar

Autor: marți, 5 februarie, 2013

In fiecare an, data de 15 Mai reprezinta Ziua Nationala a Medicului Veterinar, aniversare devenita, ancepand din 1995, o sarbatoare profesionala emotionanta ce constituie un prilej de intalniri, de schimburi de opinii si de confirmare a solidaritatii profesionale.

La Congresul National de Medicina Veterinara din anul 1994 a fost stabilita data de 15 mai, de aceasta data fiind legate o serie de evenimente importante pentru medicina veterinara romaneasca. In 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a inceput sa functioneze ªcoala de Medicina Veterinara, in cadrul Scolii de Medicina si Farmacii, infiintata si condusa de Carol Davilla.

Zece ani mai tarziu, tot in 15 mai, 14 medici veterinari au semnat o Declaratiune, care a stat la baza infiintarii Societatii de Medicina Veterinara, institut desfiintat in 1949, pentru ca, in 15 mai 1971, sa se reinfiinteze si – ulterior – sa fie denumita Asociatia Medicilor Veterinari din Romania.

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania ofera medicilor veterinari posibilitatea valorificarii, in deplina libertate, a cunostiintelor si experientei dobandite, in conditii superioare de dotare tehnica si cu siguranta, intr-o competitie profesionala.

Pentru ca aceasta profesie sa-si urmeze drumul, le uram medicilor veterinari din Romania sa fie uniti, activi si increzatori in propriile resurse (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

15 mai – ziua nationala a medicului veterinar

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In fiecare an, data de 15 Mai reprezinta Ziua Nationala a Medicului Veterinar, aniversare devenita, incepand din 1995, o sarbatoare profesionala emotionanta ce constituie un prilej de intalniri, de schimburi de opinii si de confirmare a solidaritatii profesionale.

La Congresul National de Medicina Veterinara din anul 1994 a fost stabilita data de 15 mai, de aceasta data fiind legate o serie de evenimente importante pentru medicina veterinara romaneasca. In 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a inceput sa functioneze ªcoala de Medicina Veterinara, in cadrul Scolii de Medicina si Farmacii, infiintata si condusa de Carol Davilla.

Zece ani mai tarziu, tot in 15 mai, 14 medici veterinari au semnat o Declaratiune, care a stat la baza infiintarii Societatii de Medicina Veterinara, institut desfiintat in 1949, pentru ca, in 15 mai 1971, sa se reinfiinteze si – ulterior – sa fie denumita Asociatia Medicilor Veterinari din Romania.

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania ofera medicilor veterinari posibilitatea valorificarii, in deplina libertate, a cunostiintelor si experientei dobandite, in conditii superioare de dotare tehnica si cu siguranta, intr-o competitie profesionala.

Pentru ca aceasta profesie sa-si urmeze drumul, le uram medicilor veterinari din Romania sa fie uniti, activi si increzatori in propriile resurse (TS)

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...