Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor

Autor: meatmilkvineri, 15 martie, 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.

 

La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte, Emil Nita – Vicepresedinte, Paul Anghel – Director General, Mihaela Ionescu – Secretar General si Irina Chiritoiu – Director al Centrului European al Centrul European al Consumatorilor Romania.

Presedintele ANPC, Marius Pirvu, a prezentat ziaristilor, mai intai, care sunt initiativele legislative pe care le-a conceput sau sprijinit Autoritatea, in ultimul an, si care este situatia directivelor europene aflate pe masa Consiliului Uniunii a carei Presedintie rotativa Romania o exercita, in aceasta perioada, si care cad in competenta ANPC.

 

Oficialul a mentionat ca doua dintre aceste directive se afla deja in faza votului final, ceea ce reprezinta un castig deosebit atat pentru consumatori, cat si pentru Romania. Apoi, au fost evidentiate noile activitati care fac parte din preocuparile uzuale ale ANPC, urmare a intrarii in vigoare a noului cadru legislativ:

 

Directia pentru Solutionarea Amiabila a Litigiilor, Directia de Insolventa pentru Persoanele Fizice, Centrul European al Consumatorilor, proiect finantat atat de Comisia Europeana, cat si de statul roman, precum si Directia de Metale si Pietre Pretioase si Proces Kimberley.

 

De asemenea, au fost subliniate cateva dintre cele mai importante realizari ale ANPC din 2018 si inceputul anului 2019, rezultate ale controalelor din zona financiar-bancara, a  marilor lanturi de magazine sau din domeniile destinate copiilor – locuri de joaca si jucarii -, pecum si planurile imediate pe care Autoritatea le are.

 

Totodata, presedintele ANPC a prezentat programul de actiuni pregatite de Autoritate pentru a sarbatori Zilua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor. Mai exact, atat in Bucuresti, cat si in fiecare oras resedinta de judet, comisarii ANPC vor merge, pe 15 Martie, in cele mai importante locuri din localitate, gari, scoli, universitati, parcuri, pentru a se afla in mijlocul cetatenilor, a imparti pliante si a vorbi cu ei, pentru a le afla parerile, in legatura cu modul in care le sunt respectate drepturile, in calitate de consumatori, si ce se poate face pentru ca acest lucru sa se intample cat mai des.

 

In Bucuresti, comisarii ANPC se vor afla la Aeroportul Henri Coandă, într-unul dintre centrele comerciale din nordul Capitalei, mai apoi în dialog cu liceenii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și cu studenții de la Academia de Studii Economice. Din locurile in care pot fi intalniti reprezentantii Autoritatii nu vor lipsi Gara de Nord, stațiile STB și cele de Metrou, precum și Parcul Herăstrău.

“Pe plan extern, aș vrea să vă spun că, tot mâine, mă voi afla la Chișinău, pentru a răspunde invitației colegilor și prietenilor noștri de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței din Republica Moldova, și a participa la conferința cu tema „Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, Produse Smart de Încredere”.

 

Cu acest prilej, vom avea un schimb de opinii și vom împărtăși din activitatea noastră profesională, scopul fiind de a face cunoscută experiența europeană în domeniu și de a crea, în timp, condiții similare de protecție a drepturilor consumatorilor de pe ambele maluri ale Prutului.”, a adugat Marius Pirvu, presedintele ANPC, subliniind inca o data ca reprezentantii institutiei vor veghea si pe mai departe pentru ca legea, in dimeniul protectiei drepturilor consumatorilor sa fie respectata. (Biroul de presa)

Conferința Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană
Autor: meatmilk  /   vineri, 17 mai 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură organizează la București, în perioada 15-17 mai 2019, alături de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, cea de-a 45-a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană, în...

Domnul Petre Daea a prezidat al patrulea Consiliu AgriFish, la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   joi, 16 mai 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a condus lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), în data de 14 mai 2019, la Bruxelles.   Principalele teme aflate pe agenda Consiliului au vizat Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice...