Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

150 de porci vii confiscati in vama nadlac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agroinfo.ro, comisarii Garzii Financiare Arad au confiscat 153 de porci, in cadrul unei actiuni de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de marfuri in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac.

In urma analizei bazelor de date, comisarii GF Arad au constatat ca firma beneficiara era data in consemn la frontiera pentru nereguli anterioare. Suplimentar, s-a constatat ca, in cursul anului 2011, aceasta societate a efectuat activitati comerciale in valoare de peste doua milioane de euro, fara sa achite taxele pe valoare adaugata aferente, a declarat, comisarul Sorin Cirti.

Potrivit acestuia, cele 153 de animale confiscate, cantarind in total 16.393 kg si estimate la valoarea totala de 66.000 de lei, au fost expertizate de reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad, care au stabilit ca respecta normele veterinare in vigoare.

Cele 153 de animale vor fi sacrificate, iar carnea va fi valorificata conform prevederilor legale, contravaloarea acesteia urmand sa constituie venit la bugetul de stat, a mai spus Sorin Cirti.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...