Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

150 de tone de carne de pasăre confiscată de poliție

Autor: Ilie Stoianluni, 19 august, 2013

Aproximativ 150 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro, au fost indisponibilizate, astăzi, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., în cadrul unei acţiuni desfăşurată pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare.

La data de 16 august a.c., poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu poliţişti de la serviciile de investigare a fraudelor şi serviciile rutiere din Dolj şi Olt, şi poliţişti de la Poliţia oraşului Curtici, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei şi a achiziţiilor intracomunitare.

Poliţiştii au acţionat pentru identificarea în trafic a mijloacelor de transport suspectate că transportă mărfuri către beneficiari, respectiv societăţi comerciale româneşti asupra cărora existau date că sunt implicate în fraude şi activităţi evazioniste.

Astfel, au fost identificate 7 autotrenuri care transportau din Olanda, pentru agenţi economici din România ce funcţionau pe principiului firmelor “fantomă”, 147 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, pentru aceeaşi cantitate de marfă transportată, conducătorii auto aveau asupra lor documente de transport cu dublă destinaţie.

Marfa a fost indisponibilizată, urmând a fi valorificată conform procedurilor legale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat. (Biroul de presă al IGPR)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...