Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

153 de tone de carne abatorizate și vândute ilegal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 1 octombrie, 2014

(Agerpres) Polițiștii de investigare a fraudelor din Dâmbovița au reținut două persoane bănuite că ar fi sacrificat animale într-un abator clandestin și ar fi comercializat aproximativ 153 de tone de carne folosind certificate de sănătate publică veterinară false.

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J Dâmbovita, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au reținut două persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010-2013, o femeie, în vârstă de 66 de ani, din localitatea Corbii Mari, județul Dâmbovița, ar fi comercializat aproximativ 153 de tone de carne de vită, provenite din sacrificări ilegale de animale și ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale fictive.

De asemenea, a reieșit că sacrificările de animale se efectuau în abatorul clandestin al unui bărbat, de 41 de ani, din localitatea Șelari, județul Dâmbovița, iar carnea nu a fost supusă unui control sanitar-veterinar.

Totodată, cei doi ar fi folosit în fals 77 de certificate de sănătate publică veterinară pentru carne proaspătă. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de aproximativ 855.000 de lei. Urmează ca cei în cauză să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...