Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

16 persoane internate cu trichineloza, din cauza consumului de carne de mistret

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Un numar de 16 persoane care au consumat preparate din carne de mistret la o stana de pe Masivul Rarau sunt suspectati ca s-au imbolnavit de trichineloza, a declarat presei, joi, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, informeaza Agerpres.

Printre cei care s-au imbolnavit se afla si doi copii cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani. Majoritatea persoanelor sunt din localitatea suceveana Slatioara, sase dintre acestea fiind internate in spital, iar zece urmeaza tratament profilactic in ambulatoriu.

Dulgheru a precizat ca mai multe persoane care au participat in ziua de 15 august la o petrecere organizata de un cioban la o stana de pe Masivul Rarau sunt suspecte ca s-au infestat cu trichinella spiralis dupa ce, potrivit declaratiilor acestora, au consumat pastrama si preparate din carne de mistret.

Potrivit lui Dulgheru, in urma anchetei s-a reusit identificarea persoanelor care au consumat acele preparate din carne de mistret, insa nu au mai fost gasite preparate din carnea provenita de la mistretul respectiv care ar mai putea fi puse in consum. El a explicat ca sunt situatii in care unii oameni pun in consum carne fara sa mearga la medicul veterinar pentru realizarea examenului trichineloscopic.

Dulgheru a spus ca, in prezent, depistarea trichinellei spiralis la carnea de vanat se efectueaza prin metoda digestiei artificiale, testare ce se realizeaza in laboratoare sanitar-veterinare specializate, subliniind importanta efectuarii acestei testari pentru a nu se pune in pericol viata celorlalti. Potrivit lui Dulgheru, persoana care a pus in consum carne neverificata sanitar veterinar risca o amenda de 40.000 de lei, iar dupa finalizarea anchetei va fi sesizata si Politia.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...