Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

16 persoane internate cu trichineloza, din cauza consumului de carne de mistret

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Un numar de 16 persoane care au consumat preparate din carne de mistret la o stana de pe Masivul Rarau sunt suspectati ca s-au imbolnavit de trichineloza, a declarat presei, joi, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, informeaza Agerpres.

Printre cei care s-au imbolnavit se afla si doi copii cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani. Majoritatea persoanelor sunt din localitatea suceveana Slatioara, sase dintre acestea fiind internate in spital, iar zece urmeaza tratament profilactic in ambulatoriu.

Dulgheru a precizat ca mai multe persoane care au participat in ziua de 15 august la o petrecere organizata de un cioban la o stana de pe Masivul Rarau sunt suspecte ca s-au infestat cu trichinella spiralis dupa ce, potrivit declaratiilor acestora, au consumat pastrama si preparate din carne de mistret.

Potrivit lui Dulgheru, in urma anchetei s-a reusit identificarea persoanelor care au consumat acele preparate din carne de mistret, insa nu au mai fost gasite preparate din carnea provenita de la mistretul respectiv care ar mai putea fi puse in consum. El a explicat ca sunt situatii in care unii oameni pun in consum carne fara sa mearga la medicul veterinar pentru realizarea examenului trichineloscopic.

Dulgheru a spus ca, in prezent, depistarea trichinellei spiralis la carnea de vanat se efectueaza prin metoda digestiei artificiale, testare ce se realizeaza in laboratoare sanitar-veterinare specializate, subliniind importanta efectuarii acestei testari pentru a nu se pune in pericol viata celorlalti. Potrivit lui Dulgheru, persoana care a pus in consum carne neverificata sanitar veterinar risca o amenda de 40.000 de lei, iar dupa finalizarea anchetei va fi sesizata si Politia.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...