Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

19 pacienți acuză un veterinar că i-a îmbolnăvit

Autor: Meat MIlkvineri, 31 ianuarie, 2014

Focarul de trichineloză depistat la Talpoş zilele trecute a fost provocat cu implicarea unui pensionar din zonă, fost medic veterinar, susţin cei 19 oameni din localitate care s-au îmbolnăvit.

Oamenii, adulţi din Talpoş, au consumat carne de la un porc domestic şi de la un porc mistreţ şi imediat apoi au început să se simtă rău. Miercuri, 16 dintre ei erau depistaţi şi doi erau internaţi. Joi, s-au mai depistat alţi trei consumatori infectaţi, ieri şase dintre ei fiind internaţi.

Oamenii ar fi declarat inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor că ar fi dus carnea la verificat, la un medic din zona Talpoş. Acesta le-ar fi spus că şi carnea de porc şi carnea de mistreţ e bună (nu e infestată). Medicul veterinar a declarat, colegilor de la Direcţia Sanitar Veterinară că el nu ar fi făcut nicio analiză cărnii respective.

„Din punctul de vedere al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSASA) medicul depre care se spune că ar fi efectuat analiza cărnii respective nu avea competenţa să facă acest lucru. Întreaga cantitate de carne a fost confiscată şi vom avea în curând un buletin de analiză. Noi efectuăm în prezent o anchetă în urma căreia vor fi luate măsurile care se impun”, ne-a spus Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În zonă există un medic veterinar concesionar la care trebuit dusă carnea pentru analiză. Poliţiştii au informat că aşteaptă finalizarea anchetei demarată de inspectorii DSV, funcţie de rezultatul căreia vor începe şi ei cercetări. (bihon.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...