Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

2 tone de carne confiscate de la braconieri

Autor: Meat MIlkvineri, 29 noiembrie, 2013

850 de infracțiuni au fost constatate și peste 500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii din cadrul formațiunilor arme, explozivi și substanțe periculoase, în cadrul unei acțiuni care se desfășoară la nivel național. Peste 250 de arme letale și neletale, peste 4.100 de bucăți de muniție și aproape două tone de carne de vânat au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării.

Poliția Română coordonează, în perioada până în 31 decembrie a.c., prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic național.

De la declanșarea acțiunii și până în prezent, polițiștii structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase au constatat 850 de infracțiuni, dintre care 646 de infracțiuni în domeniul braconajului cinegetic, iar 204 de infracțiuni în concurs cu infracțiunea de braconaj cinegetic, prevăzute de alte acte normative, respectiv Codul penal sau Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, republicată.

În 270 de cazuri, faptele de braconaj cinegetic au fost comise cu arme letale, dintre care 245 deținute legal și 25 deținute ilegal, 7 cu arme neletale, dintre care 3 deținute legal și 4 deținute ilegal, iar în 16 alte cazuri, infracțiunile au fost comise cu lațuri sau capcane neautorizate, respectiv cu câini ogari.

Pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic, sunt cercetate 440 de persoane, dintre care 15 în stare de reținere/arest preventiv. De asemenea, au fost aplicate 527 de sancțiuni contravenționale în valoare de 227.164 lei.

Ca și măsură complementară, au fost indisponibilizate 203 arme letale, dintre care 2 confecționate artizanal, 51 arme neletale, 4.101 bucăți muniție, 5 autoturisme, 11 câini ogari, 8 proiectoare, 51 lațuri, 4 capcane, precum și 1.925 kg. carne de vânat. (IGPR)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...