Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

20.000 tone de carne de vita din canada, fara taxe ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana va permite importuri fara taxe de carne de vita, din Canada, de pana la 20.000 de tone pe an, printr-o concesiune comerciala evaluata la peste 10 milioane dolari anual, scrie infocarne.ro.

Cota a fost anuntata saptamana trecuta de catre ministrul canadian al Agriculturii si comertului, Gerry Ritz. Aceasta masura nu pune insa capat unui litigiu in curs de desfasurare intre Canada si UE asupra produselor din carne de bovine tratate cu hormoni, dar cele doua parti se angajeaza sa lucreze la aceasta problema. „Accesul la aceasta cota a fost o prioritate pentru industria noastra si, prin urmare, a fost o prioritate pentru acest guvern. Este o afacere extraordinara, care va ajuta producatorii canadieni sa isi castiga existenta”, a declarat intr-un comunicat ministrul Ritz.

Aranjamentul cu UE va oferi acces duty-free, unui contingent de 20.000 de tone pentru exporturile de carne de vita fara hormoni pe piata europeana. „Uniunea Europeana este o piata cu venituri ridicate, dispusa sa plateasca mai mult pe carnea de vita fara hormoni de crestere, dar de ani de zile accesul nostru a fost limitat la o cota mica, a mai precizat Ritz. Cantitatea de carne de vita canadiana fara taxe poate creste la 45.000 tone in 2012.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...