Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

20.000 tone de carne de vita din canada, fara taxe ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana va permite importuri fara taxe de carne de vita, din Canada, de pana la 20.000 de tone pe an, printr-o concesiune comerciala evaluata la peste 10 milioane dolari anual, scrie infocarne.ro.

Cota a fost anuntata saptamana trecuta de catre ministrul canadian al Agriculturii si comertului, Gerry Ritz. Aceasta masura nu pune insa capat unui litigiu in curs de desfasurare intre Canada si UE asupra produselor din carne de bovine tratate cu hormoni, dar cele doua parti se angajeaza sa lucreze la aceasta problema. „Accesul la aceasta cota a fost o prioritate pentru industria noastra si, prin urmare, a fost o prioritate pentru acest guvern. Este o afacere extraordinara, care va ajuta producatorii canadieni sa isi castiga existenta”, a declarat intr-un comunicat ministrul Ritz.

Aranjamentul cu UE va oferi acces duty-free, unui contingent de 20.000 de tone pentru exporturile de carne de vita fara hormoni pe piata europeana. „Uniunea Europeana este o piata cu venituri ridicate, dispusa sa plateasca mai mult pe carnea de vita fara hormoni de crestere, dar de ani de zile accesul nostru a fost limitat la o cota mica, a mai precizat Ritz. Cantitatea de carne de vita canadiana fara taxe poate creste la 45.000 tone in 2012.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...