Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

20.000 tone de carne de vita din canada, fara taxe ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana va permite importuri fara taxe de carne de vita, din Canada, de pana la 20.000 de tone pe an, printr-o concesiune comerciala evaluata la peste 10 milioane dolari anual, scrie infocarne.ro.

Cota a fost anuntata saptamana trecuta de catre ministrul canadian al Agriculturii si comertului, Gerry Ritz. Aceasta masura nu pune insa capat unui litigiu in curs de desfasurare intre Canada si UE asupra produselor din carne de bovine tratate cu hormoni, dar cele doua parti se angajeaza sa lucreze la aceasta problema. „Accesul la aceasta cota a fost o prioritate pentru industria noastra si, prin urmare, a fost o prioritate pentru acest guvern. Este o afacere extraordinara, care va ajuta producatorii canadieni sa isi castiga existenta”, a declarat intr-un comunicat ministrul Ritz.

Aranjamentul cu UE va oferi acces duty-free, unui contingent de 20.000 de tone pentru exporturile de carne de vita fara hormoni pe piata europeana. „Uniunea Europeana este o piata cu venituri ridicate, dispusa sa plateasca mai mult pe carnea de vita fara hormoni de crestere, dar de ani de zile accesul nostru a fost limitat la o cota mica, a mai precizat Ritz. Cantitatea de carne de vita canadiana fara taxe poate creste la 45.000 tone in 2012.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...