Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

2000 de porci au fost testati in vederea prevenirii si combaterii pestei porcine clasice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, peste 2000 de probe de sange au fost recoltate de la porcii de pe raza judetului Suceava pentru testarea de pesta porcina clasica, rezultatul fiind negativ, a declarat Petrea Dulgheru, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Potrivit acestuia, au fost verificate circa 1.160 exploatatii neprofesionale si patru exploatatii comerciale de crestere si ingrasare a suinelor. In acelasi timp, toti mistretii vanati in cele 72 de fonduri de vanatoare aflate pe teritoriul judetului au fost testati, rezultatele fiind, de asemenea, negative.

ªeful DSVSA Suceava a amintit ca Romania a obtinut, in 6 decembrie, dreptul de a exporta carne de porc si produse din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte, incepand de la 1 ianuarie 2012, in baza deciziei luate in sedinta Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animalelor, desfasurat la Bruxelles.

La luarea acestei hotarari a contribuit in principal raportul elaborat de specialistii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in care a fost prezentat modul in care a fost implementat Programul national de monitorizare si control al pestei porcine clasice in Romania.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...