Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

2000 de porci au fost testati in vederea prevenirii si combaterii pestei porcine clasice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, peste 2000 de probe de sange au fost recoltate de la porcii de pe raza judetului Suceava pentru testarea de pesta porcina clasica, rezultatul fiind negativ, a declarat Petrea Dulgheru, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Potrivit acestuia, au fost verificate circa 1.160 exploatatii neprofesionale si patru exploatatii comerciale de crestere si ingrasare a suinelor. In acelasi timp, toti mistretii vanati in cele 72 de fonduri de vanatoare aflate pe teritoriul judetului au fost testati, rezultatele fiind, de asemenea, negative.

ªeful DSVSA Suceava a amintit ca Romania a obtinut, in 6 decembrie, dreptul de a exporta carne de porc si produse din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte, incepand de la 1 ianuarie 2012, in baza deciziei luate in sedinta Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animalelor, desfasurat la Bruxelles.

La luarea acestei hotarari a contribuit in principal raportul elaborat de specialistii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in care a fost prezentat modul in care a fost implementat Programul national de monitorizare si control al pestei porcine clasice in Romania.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...