Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

2000 de porci au fost testati in vederea prevenirii si combaterii pestei porcine clasice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, peste 2000 de probe de sange au fost recoltate de la porcii de pe raza judetului Suceava pentru testarea de pesta porcina clasica, rezultatul fiind negativ, a declarat Petrea Dulgheru, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Potrivit acestuia, au fost verificate circa 1.160 exploatatii neprofesionale si patru exploatatii comerciale de crestere si ingrasare a suinelor. In acelasi timp, toti mistretii vanati in cele 72 de fonduri de vanatoare aflate pe teritoriul judetului au fost testati, rezultatele fiind, de asemenea, negative.

ªeful DSVSA Suceava a amintit ca Romania a obtinut, in 6 decembrie, dreptul de a exporta carne de porc si produse din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte, incepand de la 1 ianuarie 2012, in baza deciziei luate in sedinta Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animalelor, desfasurat la Bruxelles.

La luarea acestei hotarari a contribuit in principal raportul elaborat de specialistii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in care a fost prezentat modul in care a fost implementat Programul national de monitorizare si control al pestei porcine clasice in Romania.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...