Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

2008, anul recordului pe piata carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In anul 2008 s-au inregistrat tranzactii record pe piata carnii, atat pe segmentul carnii si produselor de porc, cat si pe cel al carnii de pui, au anuntat reprezentantii grupului specializat de prognoze GIRA Meat Club.

Potrivit acestora, in 2008, productia de carne de porc a crescut cu 2,4% la nivel global, pana la peste 93 de milioane de tone. Cele mai mari cresteri pe acest segment au fost raportate in China si in Statele Unite ale Americii, in timp ce Europa a inregistrat o mica scadere.

In schimb, expertii GIRA asteapta o crestere usoara pentru 2009, de numai 0,4%, pe fondul miscarilor din piata chineza. Cresteri vor fi resimtite pe pietele din Canada si din Rusia, in timp ce in Statele Unite si in spatiul european sunt asteptate scaderi. Potrivit GIRA, piata europeana ar putea scadea in 2009 cu pana la doua procente, dupa ce reducerea costurilor, pe fondul crizei economice, a afectat numarul fermelor de porcine din zona. In SUA nu vor scadea numai stocurile, ci si cererea, din cauza preturilor mari, comenteaza specialistii GIRA.

La nivel global, consumul va inregistra anul acesta o crestere de 0,5% fata de 3% in 2008, crestere datorata strict Chinei. In restul lumii, preturile ridicate si scaderea puterii de cumparare vor produce un declin al cererii pe segmentul carnii de porc.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...