Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

2008, anul recordului pe piata carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In anul 2008 s-au inregistrat tranzactii record pe piata carnii, atat pe segmentul carnii si produselor de porc, cat si pe cel al carnii de pui, au anuntat reprezentantii grupului specializat de prognoze GIRA Meat Club.

Potrivit acestora, in 2008, productia de carne de porc a crescut cu 2,4% la nivel global, pana la peste 93 de milioane de tone. Cele mai mari cresteri pe acest segment au fost raportate in China si in Statele Unite ale Americii, in timp ce Europa a inregistrat o mica scadere.

In schimb, expertii GIRA asteapta o crestere usoara pentru 2009, de numai 0,4%, pe fondul miscarilor din piata chineza. Cresteri vor fi resimtite pe pietele din Canada si din Rusia, in timp ce in Statele Unite si in spatiul european sunt asteptate scaderi. Potrivit GIRA, piata europeana ar putea scadea in 2009 cu pana la doua procente, dupa ce reducerea costurilor, pe fondul crizei economice, a afectat numarul fermelor de porcine din zona. In SUA nu vor scadea numai stocurile, ci si cererea, din cauza preturilor mari, comenteaza specialistii GIRA.

La nivel global, consumul va inregistra anul acesta o crestere de 0,5% fata de 3% in 2008, crestere datorata strict Chinei. In restul lumii, preturile ridicate si scaderea puterii de cumparare vor produce un declin al cererii pe segmentul carnii de porc.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...