Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

2008, anul recordului pe piata carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In anul 2008 s-au inregistrat tranzactii record pe piata carnii, atat pe segmentul carnii si produselor de porc, cat si pe cel al carnii de pui, au anuntat reprezentantii grupului specializat de prognoze GIRA Meat Club.

Potrivit acestora, in 2008, productia de carne de porc a crescut cu 2,4% la nivel global, pana la peste 93 de milioane de tone. Cele mai mari cresteri pe acest segment au fost raportate in China si in Statele Unite ale Americii, in timp ce Europa a inregistrat o mica scadere.

In schimb, expertii GIRA asteapta o crestere usoara pentru 2009, de numai 0,4%, pe fondul miscarilor din piata chineza. Cresteri vor fi resimtite pe pietele din Canada si din Rusia, in timp ce in Statele Unite si in spatiul european sunt asteptate scaderi. Potrivit GIRA, piata europeana ar putea scadea in 2009 cu pana la doua procente, dupa ce reducerea costurilor, pe fondul crizei economice, a afectat numarul fermelor de porcine din zona. In SUA nu vor scadea numai stocurile, ci si cererea, din cauza preturilor mari, comenteaza specialistii GIRA.

La nivel global, consumul va inregistra anul acesta o crestere de 0,5% fata de 3% in 2008, crestere datorata strict Chinei. In restul lumii, preturile ridicate si scaderea puterii de cumparare vor produce un declin al cererii pe segmentul carnii de porc.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...