Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

2008, anul recordului pe piata carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In anul 2008 s-au inregistrat tranzactii record pe piata carnii, atat pe segmentul carnii si produselor de porc, cat si pe cel al carnii de pui, au anuntat reprezentantii grupului specializat de prognoze GIRA Meat Club.

Potrivit acestora, in 2008, productia de carne de porc a crescut cu 2,4% la nivel global, pana la peste 93 de milioane de tone. Cele mai mari cresteri pe acest segment au fost raportate in China si in Statele Unite ale Americii, in timp ce Europa a inregistrat o mica scadere.

In schimb, expertii GIRA asteapta o crestere usoara pentru 2009, de numai 0,4%, pe fondul miscarilor din piata chineza. Cresteri vor fi resimtite pe pietele din Canada si din Rusia, in timp ce in Statele Unite si in spatiul european sunt asteptate scaderi. Potrivit GIRA, piata europeana ar putea scadea in 2009 cu pana la doua procente, dupa ce reducerea costurilor, pe fondul crizei economice, a afectat numarul fermelor de porcine din zona. In SUA nu vor scadea numai stocurile, ci si cererea, din cauza preturilor mari, comenteaza specialistii GIRA.

La nivel global, consumul va inregistra anul acesta o crestere de 0,5% fata de 3% in 2008, crestere datorata strict Chinei. In restul lumii, preturile ridicate si scaderea puterii de cumparare vor produce un declin al cererii pe segmentul carnii de porc.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...