Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

2013, cel mai bun an pentru Cris-Tim

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 octombrie, 2013

Lui Radu Timis i-au fost necesari 20 ani pentru a se intalni cu “cel mai bun an” din istoria companiei fondate alaturi de sotia sa, Cristina. Cel putin asta afirma despre 2014, cand o serie de proiecte in zone adiacente afacerii de baza vor prinde contur.

“Nu am facut greseli care sa ma ingenuncheze. Un antreprenor american face aceeasi greseala de 2,65 ori. Eu am facut-o de 2,5 ori. Inca mai exista loc. Insa nu cred ca se va intampla, cred ca am reusit sa invat”, spune razand Radu Timis, cel care in 1994 deschidea prima fabrica a Cris-Tim cu o capacitate de productie de 2 tone pe zi, se afirma in Wall Street.

In prezent, business-ul Cris-Tim inseamna o cifra de afaceri de 75 mil. euro si peste 600 de angajati. Una dintre greselile de business comise anul trecut a fost migrarea catre zona produselor economice, decizie care a afectat afacerea, spune Timis. Anul trecut cred ca a fost apogeul in criza, a contribuit si politicul. Anul acesta s-au asezat lucrurile, cred ca la anul vom avea un an foarte bun

A urmat apoi o repozitionare pe segmentul mediu-premium si o numire suprinzatoare pentru multi: fostul ministru de finante Gheorghe Pogea a preluat functia de director general al companiei. Timis a motivat decizia prin faptul ca “doar jucatorii cu un management puternic vor reusi in piata in viitor”, tinta noii echipe fiind mentinerea companiei pe profit. Anul trecut Cris-Tim a raportat pierderi de 1,8 mil. euro dupa un profit de 2,5 mil. euro in 2011.

Primele 9 luni din acest an au adus o crestere de 5,5% a cotei de piata, insa o scadere a volumului vanzarilor cu 2,2%. Evolutia nu este ingrijoratoare in opinia sefului Cris-Tim in conditiile in care alti jucatori au afisat scaderi si de 32% in intervalul mentionat.

“Anul trecut cred ca a fost apogeul in criza, a contribuit si politicul. Anul acesta s-au asezat lucrurile, cred ca la anul vom avea un an foarte bun. Compania noastra va avea cel mai bun din istoria ei, dar si economia va fi la fel de bine – au inceput ploile la timp, agricultura va avea un an bun”, crede Radu Timis

Astfel, anul viitor proprietarul Cris-Tim va demara proiectul statiei de vinificatie, care va colecta strugurii de pe cele 33 de hectare detinute in Ceptura, judetul Prahova. Ambitia sa este ca in 4 ani sa lanseze pe piata vinul Dona Cristina, despre care spune ca va fi “unul dintre cele mai bune vinuri din Romania”. (Mai multe, pe www.wallstreet.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...