Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În 2013, pentru bovine s-au plătit 585 de milioane de lei

Autor: Meat MIlkjoi, 21 noiembrie, 2013

Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre privind aprobarea cuantumului plății naționale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2013, valoarea sprijinului fiind de 585 de milioane de lei.

„Un ultim punct pe care l-aș menționa se referă la Hotărârea de Guvern privind aprobarea cuantumului plății naționale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2013. S-a aprobat prin această HG valoarea sprijinului la 585 de milioane de lei pe două categorii. În primul rând, 96,199 milioane de lei pentru schema de plată de producție în sectorul lapte și 488,800 milioane de lei pentru schema de plată în sectorul carne”, a declarat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a precizat că Hotărârea de Guvern este coroborată cu un Ordin al Ministrului, OM nr.920/2013, care „înlocuiește schema care se acorda până acum și anume plata direct pe cap de animal cu o schemă mai complexă”.

„Prin care introducem, pe lângă schema pe cap de animal, introducem plata pentru laptele livrat la unitățile de procesare sau laptele care este vândut direct către piață. În acest fel, coroborat, de asemenea, cu HG privind ajutorarea asociațiilor cu un ajutor de minimis privind tancurile de răcire cred că rezolvăm acele probleme pe care le avem în sectorul de producere și de comercializare a laptelui „, a mai declarat ministrul Agriculturii. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...