Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În 2014, pesta africană va face ravagii în Rusia

Autor: Meat MIlkmarți, 4 martie, 2014

In Europa abia s-au descoperit primele cazuri de pesta porcina africana, pe cand in Rusia boala face ravagii de peste 6 ani. Expertii veterinari rusi prezic ca in acest an situatia se va inrautati in continuare.

Sezonul rece este pe terminate in Rusia, care va duce la cresterea numarului focarelor in tara, ajungand in regiuni neafectate pana acum si amenintand si alte tari invecinate, sustin expertii Ministerului Agriculturii din tara. In acest an s-au descoperit patru focare de pesta porcina africana in Rusia, unul dintre care fiind depistat in regiunea Briansk – aici boala a aparut pentru prima data.

Pagubele cauzate Rusiei de aceasta boala au depasit 1 miliard de USD in anul 2012, iar expertii se asteapta la pagube si mai mari, de pana la 1,5 miliarde de USD, in anul 2014. Pierderile indirecte pot fi si mai mari, de zeci de miliarde de dolari americani – costurile actiunilor veterinare pentru oprirea bolii, interzicerea comertului cu carne de porc intre diferitele regiuni din tara sau pierderea atractivitatii tarii pentru investitori.

Expertii ministerului se asteapta ca boala sa se raspandeasca in acest an in mai multe tari invecinate – din Ucraina, unde s-a descoperit in acest an un focar de pesta porcina, boala se va putea raspandi catre Ungaria, Romania si Moldova. Raspandirea bolii in sudul Rusiei ameninta in acelasi timp si Kazahstanul, desi aparitia bolii in aceasta tara este putin probabila datorita populatiei reduse de mistreti si numarul mic al fermelor de porcine.

Conform calculelor Rosselkhoznadzor, pesta porcina africana se deplaseaza pe teritoriul Rusiei cu o viteza de circa 1 kilometru pe zi, acoperind stabil teritorii noi. Institutia se asteapta ca panal a sfarsitul anului boala sa apara in cinci sau sase teritorii noi. (Agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...