Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În 2014, plăţile directe către fermieri se vor face diferențiat

Autor: Meat MIlkluni, 11 noiembrie, 2013

Principala problemă a agriculturii din România o constituie fărâmiţarea proprietăţii, astfel că din 2014 va fi introdus un sistem de acordare a plăţilor directe diferenţiat în funcţie de mărimea exploatării agricole, care să încurajeze asocierea producătorilor, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la o întâlnire cu fermierii în localitatea argeşeană Albota.

El a arătat că acordarea plăţilor directe diferenţiat, în funcţie de dimensiunile proprietăţilor, este cea mai eficientă soluţie de rezolvare a acestei probleme, iar aceasta va fi aplicată de anul viitor.

„Din anul 2014 (…) vor fi mai multe categorii de plată pe suprafaţă. În primul rând categoria între unu şi cinci hectare, categoria între cinci şi 30 de hectare, categoria între 30 şi 60 de hectare şi peste 60 de hectare. Sprijinul cel mai consistent pe suprafaţă va fi pentru cei care sunt între cinci şi 30 de hectare. De ce facem lucrul acesta?

Cei care au până la cinci hectare vor primi o plată mai mică pentru a-i determina să se asocieze, pentru a-i determina să lucreze în comun terenurile”, a precizat Constantin. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...