Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2014, în România vor fi sacrificați 4,4 milioane de porci

Autor: Meat MIlkmarți, 7 octombrie, 2014

Anul acesta, în abatoarele din România, vor fi sacrificate circa 4,4 milioane de porcine, în scădere cu 2,2% faţă de anul 2013, conform estimărilor publicate săptămâna aceasta de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene (UE), informeaza Recolta. În anul 2013, numărul porcinelor sacrificate în România a fost de 4,5 milioane de capete. Aproape 1,5 milioane din totalul efectivelor au fost sacrificate în primul semestru, în timp ce restul de 3 milioane de porcine au fost duse la abatorizare în a doua parte a anului.

În primul semestru din 2014, efectivele de porcine sacrificate au crescut cu 140.000 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, atingând un total de 1,64 de milioane de animale. Totuşi, pentru semestrul II, estimările Eurostat ne arată că efectivele de porcine sacrificate în România nu vor depăşi totalul de 2,77 milioane de unităţi, deci cu 230.000 de porcine mai puţin decât anul trecut.

Conform prognozelor Eurostat, în primul semestru din 2015, ne putem aştepta la o nouă creştere a efectivelor de porcine duse la abatorizare, comparativ cu primul semestru al anului anterior. Astfel, totalul animalelor sacrificate în prima parte a anului viitor ar urma să să fie de 1,65 de milioane de unităţi, în creştere cu 0,7% faţă de semestrul I din 2014 şi cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

La nivelul UE, efectivele de porcine sacrificate în 2013 au atins un total de 253 de milioane de unităţi, în timp ce, pentru anul acesta, numărul lor nu va depăşi 251 de milioane de unităţi. Aproape 60% din acest total reprezintă producţia din doar patru ţări, Germania, Spania, Franţa şi Polonia, în timp ce România contribuie cu doar 1,75% la producţia europeană, situându-se pe locul 11 în clasamentul producătorilor europeni de carne de porc. Pentru prima parte a anului 2015, nu se poate realiza o prognoză la nivel european deoarece nu toate statele membre şi-au făcut publice prognozele interne.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...