Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2015 NASA va începe cultivarea de plante pe lună!

Autor: Meat MIlkmiercuri, 27 noiembrie, 2013

O echipa de cercetatori NASA, de la Ames Research Center, vrea sa puna in practica un proiect extrem de indraznet. Pur si simplu, oamenii de stiinta vor sa colonizeze Luna, ducand acolo viata de pe Pamant, intr-un proiect care implica cresterea plantelor pe satelitul Pamantului.

In 2015, NASA va incerca sa faca istorie prin cultivarea plantelor pe Luna. Daca proiectul va avea succes, atunci aceasta ar fi prima data cand oamenii ar aduce viata pe un alt corp planetar din spatiu, scrie ziare.com, citând Huffington Post.

Echipa Lunar Plant Growth Habitat cuprinde un grup de oameni de stiinta, antreprenori, studenti si voluntari. Ei vor incerca sa creasca pe Luna mai multe varietati de plante, printre care Arabidopsis, busuioc, floarea-soarelui si napi in niste cilindri de aluminiu, care vor servi ca habitat pentru plante.

Dar aceste containere nu vor fi obisnuite, ele vor fi dotate cu camere video, senzori si alte instalatii electronice care vor permite echipei sa receptioneze imagini ale plantelor, pe masura ce ele cresc.

Aceste habitate vor trebui sa asigure conditiile necesare cresterii, respectiv temperatura, apa, dar si alimenatare cu energie. Experimentul nu va fi urmarit doar de cercetatorii de la NASA, ci va beneficia de suportul unor scoli, dar si al unor oameni de stiinta.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...