Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

În 2016, profitul net al Grupului Danone a fost de 1,72 miliarde de euro

Autor: Mircea Demeterjoi, 2 martie, 2017

(News.ro) Profitul net al Grupului Danone a crescut cu 34% în 2016, la 1,72 miliarde de euro, dar producătorul francez de alimente a anunţat un program de eficientizare a activităţilor în valoare de un miliard de euro pentru următorii patru ani, pe un fond de volatilitate şi complexitate a pieţei, transmite MarketWatch.

 

 

Compania a explicat că a decis să evalueze cheltuielile, iar o parte din economii vor fi reinvestite pentru susţinerea creşterii.

 

„Într-o lume care continuă să fie dificilă, cu mai multe pieţe în tranziţie, am decis să ne simplificăm organizaţia, pentru a fi mai flexibilă şi mai apropiată de pieţele locale”, a spus directorul financiar Cecile Cabanis.

 

În trimestrul încheiat la 31 decembrie, vânzările au scăzut la 5,36 de miliarde de euro, de la 5,38 de miliarde de euro, din cauza cursului de schimb nefavorabil. În termeni comparabili, vânzările au urcat cu 2,1% în perioada respectivă.
Directorul general al „Danone”, Emmanuel Faber, a promis că va readuce compania „la o creştere puternică, profitabilă şi sustenabilă” până în 2020. Compania analizează afacerile din China şi reorganizează divizia de lactate proaspete.

 

Danone este pe cale să finalizeze achiziţia producătorul american de alimente organice „WhiteWave Foods”, pentru 10,4 miliarde de dolari.

Rabobank: După ieșirea UK din UE, alimentele se vor scumpi cu 8 %
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 10 aprilie 2017

Potrivit unei analize efectuată de Rabobank și publicată la începutul acestei săptămâni de DairyReporter, controalele la frontieră care vor fi impuse în urma Hard-Brexit vor face ca prețurile produselor alimentare în UE să fie cu până la 8% mai mari, reducându-se concomitent și importul de alimente din Marea...

VitaFoods: Reglementările de sănătate din UE sunt prea stricte!
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 31 martie 2017

Un studiu efectuat în rândul producătorilor de alimente din Uniunea Europeană de VitaFoods, unul dintre principalii organizatori de manifestări din domeniul nutriției și ingredientelor, și publicat recent cu ocazia unui simpozion, relevă faptul că reglementările alimentare și nutriționale europene reprezintă o ingrijorare mai mare...