Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

În 2016, profitul net al Grupului Danone a fost de 1,72 miliarde de euro

Autor: Mircea Demeterjoi, 2 martie, 2017

(News.ro) Profitul net al Grupului Danone a crescut cu 34% în 2016, la 1,72 miliarde de euro, dar producătorul francez de alimente a anunţat un program de eficientizare a activităţilor în valoare de un miliard de euro pentru următorii patru ani, pe un fond de volatilitate şi complexitate a pieţei, transmite MarketWatch.

 

 

Compania a explicat că a decis să evalueze cheltuielile, iar o parte din economii vor fi reinvestite pentru susţinerea creşterii.

 

„Într-o lume care continuă să fie dificilă, cu mai multe pieţe în tranziţie, am decis să ne simplificăm organizaţia, pentru a fi mai flexibilă şi mai apropiată de pieţele locale”, a spus directorul financiar Cecile Cabanis.

 

În trimestrul încheiat la 31 decembrie, vânzările au scăzut la 5,36 de miliarde de euro, de la 5,38 de miliarde de euro, din cauza cursului de schimb nefavorabil. În termeni comparabili, vânzările au urcat cu 2,1% în perioada respectivă.
Directorul general al „Danone”, Emmanuel Faber, a promis că va readuce compania „la o creştere puternică, profitabilă şi sustenabilă” până în 2020. Compania analizează afacerile din China şi reorganizează divizia de lactate proaspete.

 

Danone este pe cale să finalizeze achiziţia producătorul american de alimente organice „WhiteWave Foods”, pentru 10,4 miliarde de dolari.

Bloomberg: Brexit-ul are caracter distructiv pentru UK
Autor: Nora Marin  /   joi, 23 februarie 2017

Potrivit Bloomberg, Brexit-ul constituie un punct de cotitură pentru viitorul Marii Britanii, spun economiştii. Deşi estimări diferite indică multiple posibilităţi pentru evoluţia Regatului Unit, concluzia comună este că situaţia economică a ţării este inferioară celei care ar fi fost posibilă prin păstrarea statutului de membru...

Cehia, Ungaria și Slovacia cer interzicerea alimentelor de proastă calitate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 februarie 2017

Cehia, Slovacia și Ungaria au luat inițiativa împotriva produselor alimentare de calitate slabă comercializate de multinaționale în țările din Europa de Est, cerând Uniunii Europene să interzică comercializarea acetor tipuri de produse.   Din păcate ţara noastră nu s-a alăturat acestei iniţiative, deşi şi pe piaţa...