Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2016, profitul net al Grupului Danone a fost de 1,72 miliarde de euro

Autor: Mircea Demeterjoi, 2 martie, 2017

(News.ro) Profitul net al Grupului Danone a crescut cu 34% în 2016, la 1,72 miliarde de euro, dar producătorul francez de alimente a anunţat un program de eficientizare a activităţilor în valoare de un miliard de euro pentru următorii patru ani, pe un fond de volatilitate şi complexitate a pieţei, transmite MarketWatch.

 

 

Compania a explicat că a decis să evalueze cheltuielile, iar o parte din economii vor fi reinvestite pentru susţinerea creşterii.

 

„Într-o lume care continuă să fie dificilă, cu mai multe pieţe în tranziţie, am decis să ne simplificăm organizaţia, pentru a fi mai flexibilă şi mai apropiată de pieţele locale”, a spus directorul financiar Cecile Cabanis.

 

În trimestrul încheiat la 31 decembrie, vânzările au scăzut la 5,36 de miliarde de euro, de la 5,38 de miliarde de euro, din cauza cursului de schimb nefavorabil. În termeni comparabili, vânzările au urcat cu 2,1% în perioada respectivă.
Directorul general al „Danone”, Emmanuel Faber, a promis că va readuce compania „la o creştere puternică, profitabilă şi sustenabilă” până în 2020. Compania analizează afacerile din China şi reorganizează divizia de lactate proaspete.

 

Danone este pe cale să finalizeze achiziţia producătorul american de alimente organice „WhiteWave Foods”, pentru 10,4 miliarde de dolari.

Brexit: Dezastru pentru sectorul cărnii, incertitudini pentru cel al laptelui
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Anul 2018 va fi cu siguranță bulversant pentru pața europeană a cărnii și cea a laptelui. Pe plan internațional se întâmplă deja lucruri importante, se poartă negocieri pentru liberalizarea comerțului cu țările Americii de Sud, cu Noua Zeelandă și Australia, Tratatul de Liber-Schimb canadiano-european a fost deja semnat și sunt...

UE va cere sancțiuni împotriva Rusiei care blochează importul de carne de porc
Autor: Nora Marin  /   luni, 8 ianuarie 2018

Guvernul rus va lupta împotriva unei cereri din partea Uniunii Europene (UE) la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pentru permisiunea de a impune sancțiuni comerciale în valoare de 1,39 miliarde de euro pentru interdicția Moscovei de a importa porci și carne de porc din UE.   După cum se cunoaște, acest lucru a fost...