Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

În 2016, profitul net al Grupului Danone a fost de 1,72 miliarde de euro

Autor: Mircea Demeterjoi, 2 martie, 2017

(News.ro) Profitul net al Grupului Danone a crescut cu 34% în 2016, la 1,72 miliarde de euro, dar producătorul francez de alimente a anunţat un program de eficientizare a activităţilor în valoare de un miliard de euro pentru următorii patru ani, pe un fond de volatilitate şi complexitate a pieţei, transmite MarketWatch.

 

 

Compania a explicat că a decis să evalueze cheltuielile, iar o parte din economii vor fi reinvestite pentru susţinerea creşterii.

 

„Într-o lume care continuă să fie dificilă, cu mai multe pieţe în tranziţie, am decis să ne simplificăm organizaţia, pentru a fi mai flexibilă şi mai apropiată de pieţele locale”, a spus directorul financiar Cecile Cabanis.

 

În trimestrul încheiat la 31 decembrie, vânzările au scăzut la 5,36 de miliarde de euro, de la 5,38 de miliarde de euro, din cauza cursului de schimb nefavorabil. În termeni comparabili, vânzările au urcat cu 2,1% în perioada respectivă.
Directorul general al „Danone”, Emmanuel Faber, a promis că va readuce compania „la o creştere puternică, profitabilă şi sustenabilă” până în 2020. Compania analizează afacerile din China şi reorganizează divizia de lactate proaspete.

 

Danone este pe cale să finalizeze achiziţia producătorul american de alimente organice „WhiteWave Foods”, pentru 10,4 miliarde de dolari.

EDA salută intenția de simplificare a viitorului PAC
Autor: Miruna Sorescu  /   miercuri, 12 iulie 2017

The European Dairy Association ( (EDA) a salutat inițiativele care vizează simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC).   Prezent la sediul Comisiei Europene, Alexander Anton, Secretar General al EDA, a declarat: ”Consultarea publică privind simplificarea și modernizarea PAC de către Comisia UE a fost esențială pentru acest...

Greenline a pus în funcțiune o capacitate de biogaz de 8,5 MW
Autor: meatmilk  /   miercuri, 5 iulie 2017

(Comunicat) Fabrica de biogaz din Vettin, aflată în municipiul Groß Pankow, a intrat în exploatare în mod regulat în aprilie 2017. Biroul de planificare Greenline, din Flensburg, este planificatorul general al instalației folosind materiale de intrare cum ar fi: gunoiul de grajd, gunoiul solid și silozul de porumb. Uzina de biogaz de 8,5...