Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

În 2016, UE a exportat alimente în valoare de 130,7 miliarde de euro

Autor: meatmilkluni, 27 februarie, 2017

Uniunea Europeană a realizat exporturi record de produse alimentare anul trecut, SUA şi China constituind pieţele principale, potrivit Deutsche Welle. Importurile de produse alimentare au scăzut însă în aceeaşI perioadă, contribuind semnificativ la excedentul commercial în creştere al blocului.

 

Potrivit Comisiei Europene, Uniunea Europeană a înregistrat un nou maxim istoric din punct de vedere al exporturilor de produse agroalimentare în 2016, acestea atingand 130,7 miliarde de euro, cu 1,7 miliarde de euro, sau 1,3% peste nivelul din 2015, şI cu 29,4 miliarde de euro, sau 29%, peste cel din 2011.

 

Cifrele includ încă data statistice din Marea Britanie. Carnea de porc şi uleiul de măsline au constituit două categorii cu creşteri puternice ale exporturilor anuale. În 2016, cele mai importante destinaţii de export pentru produsele agroalimentare din UE au fost SUA, China, Elveţia, Japonia, Rusia, în timp ce principalele surse de importuri de produse agroalimentare au fost Brazilia, SUA, Argentina, China, Elveţia.

 

Sectorul produselor agroalimentare a reprezentat 7,5% din exporturile totale de bunuri ale UE din 2016. Importurile de produse alimentare au totalizat 6,6% din importurile totale de bunuri ale UE.

ARC: Exporturile dictează prețul cărnii de porc
Autor: meatmilk  /   luni, 3 aprilie 2017

Asociația Română a Cărnii informează că începând cu luna aprilie prețul cărnii de porc va crește în medie cu 15%-30%.   Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12%  mai mare față de 2015.   Dacă ne...

România reia exportul de ovine și bovine către Israel
Autor: meatmilk  /   miercuri, 29 martie 2017

(Comunicat) Începând cu data de 28 martie, România a reluat exportul de ovine și bovine către Israel. ANSVSA a fost informată oficial, astăzi, de autoritățile israeliene despre ridicarea restricțiilor pentru exportul de ovine și bovine din țara noastră.   Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de...