Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

În 2016, UE a exportat alimente în valoare de 130,7 miliarde de euro

Autor: meatmilkluni, 27 februarie, 2017

Uniunea Europeană a realizat exporturi record de produse alimentare anul trecut, SUA şi China constituind pieţele principale, potrivit Deutsche Welle. Importurile de produse alimentare au scăzut însă în aceeaşI perioadă, contribuind semnificativ la excedentul commercial în creştere al blocului.

 

Potrivit Comisiei Europene, Uniunea Europeană a înregistrat un nou maxim istoric din punct de vedere al exporturilor de produse agroalimentare în 2016, acestea atingand 130,7 miliarde de euro, cu 1,7 miliarde de euro, sau 1,3% peste nivelul din 2015, şI cu 29,4 miliarde de euro, sau 29%, peste cel din 2011.

 

Cifrele includ încă data statistice din Marea Britanie. Carnea de porc şi uleiul de măsline au constituit două categorii cu creşteri puternice ale exporturilor anuale. În 2016, cele mai importante destinaţii de export pentru produsele agroalimentare din UE au fost SUA, China, Elveţia, Japonia, Rusia, în timp ce principalele surse de importuri de produse agroalimentare au fost Brazilia, SUA, Argentina, China, Elveţia.

 

Sectorul produselor agroalimentare a reprezentat 7,5% din exporturile totale de bunuri ale UE din 2016. Importurile de produse alimentare au totalizat 6,6% din importurile totale de bunuri ale UE.

Food Union investește 214 mil. de euro pentru dezvoltarea exportului de lactate
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 2 martie 2017

Grupul Food Union, un grup cu operaţiuni internaţionale în domeniul producţiei de lactate şi îngheţată, a primit o investiţie totală de 214 milioane euro de la PAG, un fond de investiţii din Asia, şi de la "Meridian Capital", un investitor existent în grup, informează cotidianul Bursa.    În document se arată:...

La IFE London, firmele românești vor expune în Stand Național
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

În perioada 19-22 martie, la Londra, va avea loc IFE 2017, cel mai mare târg organizat de Marea Britanie și dedicat Industriei alimentare.   La ediția din acest an, care se va desfășura sub genericul ””Bursting with Food and Drink Inspiration” sunt înscrise deja pentru a expune peste 1.350 de companii din 57 de țări ale...