Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

În 2016, UE a exportat alimente în valoare de 130,7 miliarde de euro

Autor: meatmilkluni, 27 februarie, 2017

Uniunea Europeană a realizat exporturi record de produse alimentare anul trecut, SUA şi China constituind pieţele principale, potrivit Deutsche Welle. Importurile de produse alimentare au scăzut însă în aceeaşI perioadă, contribuind semnificativ la excedentul commercial în creştere al blocului.

 

Potrivit Comisiei Europene, Uniunea Europeană a înregistrat un nou maxim istoric din punct de vedere al exporturilor de produse agroalimentare în 2016, acestea atingand 130,7 miliarde de euro, cu 1,7 miliarde de euro, sau 1,3% peste nivelul din 2015, şI cu 29,4 miliarde de euro, sau 29%, peste cel din 2011.

 

Cifrele includ încă data statistice din Marea Britanie. Carnea de porc şi uleiul de măsline au constituit două categorii cu creşteri puternice ale exporturilor anuale. În 2016, cele mai importante destinaţii de export pentru produsele agroalimentare din UE au fost SUA, China, Elveţia, Japonia, Rusia, în timp ce principalele surse de importuri de produse agroalimentare au fost Brazilia, SUA, Argentina, China, Elveţia.

 

Sectorul produselor agroalimentare a reprezentat 7,5% din exporturile totale de bunuri ale UE din 2016. Importurile de produse alimentare au totalizat 6,6% din importurile totale de bunuri ale UE.

Danone lansează campania și sloganul ”One Planet, One Health”
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 5 iulie 2017

Concomitent cu o nouă campanie publicitară, Danone va lansa o nouă semnătură de companie, care reflectă viziunea sa asupra faptului că sănătatea umană este legată și interdependentă de sănătatea planetei.   ”One Planet, One Health” este un apel adresat tuturor consumatorilor și tuturor celor care au o miză în...

Peter McGuinness: În 3 ani, iaurtul de tip grecesc își va dubla volumul vânzărilor
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 28 iunie 2017

Iaurtul grecesc reprezintă aproximativ 54% din categoria totală de iaurt din SUA, după ce, acum nouă ani, nu însemna decât 1% din piața americană, când fondatorul companiei Chobani, Hamdi Ulukaya, a adus pentru prima dată acest produs mediteranean peste Ocean.   Referindu-se la tendințele momentului, Peter McGuinness a...