Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2017, Rusia și-a mărit exporturile de carne cu 70 %

Autor: Mircea Demetermiercuri, 7 februarie, 2018

Rusia a exportat 247,300 tone de carne în 2017, în creștere cu 70% față de anul 2016, a raportat serviciul veterinar de stat Rosselkhoznadzor, citat de Novosti.

 

O parte din această creștere a fost obținută datorită numărului tot mai mare de țări care permit importul de carne rusă în ultimul an. Potrivit informațiilor oficiale de la Ministerul Agriculturii din Rusia, țara a exportat carne și produse din carne în 35 de țări, în 2017, comparativ cu doar 23 în 2016.

 

În 2018, Rusia intenționează să intensifice eforturile de promovare a produselor sale din carne în străinătate, inclusiv deschiderea de noi piețe, a adăugat Rosselkhoznadzor.

 

Vorbind la Parlamentul rus, ministrul rus al agriculturii, Alexander Tchachev, a apreciat creșterea puternică a exporturilor de carne în 2017. Creșterea anticipată a piețelor pentru carne ar ajuta, de asemenea, Rusia să își dubleze exporturile totale de produse agricole în următoarele câteva ani, ajungând la 40 de miliarde de dolari până în 2025, a afirmat Tkachev.

 

Se înțelege că exporturile de carne din Rusia au crescut semnificativ față de nivelurile actuale când țara a fost autorizată să exporte în China, potrivit lui Tkachev.

 

Puiul este în top

 

Rusia a exportat 104,400 de tone de carne de pasăre în 2017, în creștere cu 40% față de 2016, a declarat Lyubov Burdienko, director comercial al agenției ruse de consultanță EMEAT, pentru GlobalMeatNews. Creșterea puternică a exporturilor a însemnat că producătorii de carne din Rusia au atins un nou stadiu al dezvoltării lor și probabil ar continua să-și crească aprovizionarea în străinătate, a adăugat ea.

 

Aproape jumătate (45%) de păsări de curte exportate din Rusia în 2017 s-au dus în Ucraina și alte 41% în Vietnam, a estimat Burdienko. Între timp, 98,1% din păsările de curcă exportate au fost carne de pui și 1,3% a fost curcan, a estimat ea. Cei mai mari exportatori au fost Cherkizovo, GAP Resource, Prioskolie și Miratorg.

 

Rusia a depus eforturi în creșterea exporturilor de păsări de curte în ultimii patru până la cinci ani, deoarece creșterea producției interne a dus la saturarea pe piața internă, împingând în cele din urmă prețurile în ciuda recuperării puterii de cumpărare a consumatorilor, a comentat Burdienko.

 

Carnea de porc: +50 %

 

Rusia a exportat 21.000 de tone de carne de porc în 2017, în creștere cu 50% față de anul precedent, a adăugat Tkachev. Exporturile de carne de vită au crescut de asemenea cu 70% față de anul precedent la 1.700 de tone.

 

Cu toate acestea, Uniunea rusă a producătorilor de porci (RUPP), aștepta ca exporturile să ajungă la 70-75.000 de tone în 2017. Yuri Kovalev, președintele RUPP, prognozase anterior că, pe baza unei puternice creșteri a exporturilor în 2017, Rusia ar putea crește exporturile de carne de porc la aproximativ 85.000 de tone în 2018. RUPP nu a comentat exporturile slabe de carne de porc în 2017, în ciuda unei solicitări din partea GlobalMeatNews.

 

De asemenea, s-a estimat că Rusia a exportat mai mult de 100.000 de tone de produse din carne, inclusiv produse precum picioare de pui, în țările din Asia de Sud-Est, deși nu sunt disponibile detalii cu privire la aceste cifre, la export.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

PPA a ajuns în Japonia!
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 1 noiembrie 2018

Autoritățile japoneze au identificat prezența virusului pestei porcine africane într-un transport de cârnați introduși în țară de o persoană particulară venită din China, situația fiind confirmată de ministerul nipon al Agriculturii.   Citând surse oficiale, cotidianul japonez de circulație națională, Mainichi, a...