Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2017, Rusia și-a mărit exporturile de carne cu 70 %

Autor: Mircea Demetermiercuri, 7 februarie, 2018

Rusia a exportat 247,300 tone de carne în 2017, în creștere cu 70% față de anul 2016, a raportat serviciul veterinar de stat Rosselkhoznadzor, citat de Novosti.

 

O parte din această creștere a fost obținută datorită numărului tot mai mare de țări care permit importul de carne rusă în ultimul an. Potrivit informațiilor oficiale de la Ministerul Agriculturii din Rusia, țara a exportat carne și produse din carne în 35 de țări, în 2017, comparativ cu doar 23 în 2016.

 

În 2018, Rusia intenționează să intensifice eforturile de promovare a produselor sale din carne în străinătate, inclusiv deschiderea de noi piețe, a adăugat Rosselkhoznadzor.

 

Vorbind la Parlamentul rus, ministrul rus al agriculturii, Alexander Tchachev, a apreciat creșterea puternică a exporturilor de carne în 2017. Creșterea anticipată a piețelor pentru carne ar ajuta, de asemenea, Rusia să își dubleze exporturile totale de produse agricole în următoarele câteva ani, ajungând la 40 de miliarde de dolari până în 2025, a afirmat Tkachev.

 

Se înțelege că exporturile de carne din Rusia au crescut semnificativ față de nivelurile actuale când țara a fost autorizată să exporte în China, potrivit lui Tkachev.

 

Puiul este în top

 

Rusia a exportat 104,400 de tone de carne de pasăre în 2017, în creștere cu 40% față de 2016, a declarat Lyubov Burdienko, director comercial al agenției ruse de consultanță EMEAT, pentru GlobalMeatNews. Creșterea puternică a exporturilor a însemnat că producătorii de carne din Rusia au atins un nou stadiu al dezvoltării lor și probabil ar continua să-și crească aprovizionarea în străinătate, a adăugat ea.

 

Aproape jumătate (45%) de păsări de curte exportate din Rusia în 2017 s-au dus în Ucraina și alte 41% în Vietnam, a estimat Burdienko. Între timp, 98,1% din păsările de curcă exportate au fost carne de pui și 1,3% a fost curcan, a estimat ea. Cei mai mari exportatori au fost Cherkizovo, GAP Resource, Prioskolie și Miratorg.

 

Rusia a depus eforturi în creșterea exporturilor de păsări de curte în ultimii patru până la cinci ani, deoarece creșterea producției interne a dus la saturarea pe piața internă, împingând în cele din urmă prețurile în ciuda recuperării puterii de cumpărare a consumatorilor, a comentat Burdienko.

 

Carnea de porc: +50 %

 

Rusia a exportat 21.000 de tone de carne de porc în 2017, în creștere cu 50% față de anul precedent, a adăugat Tkachev. Exporturile de carne de vită au crescut de asemenea cu 70% față de anul precedent la 1.700 de tone.

 

Cu toate acestea, Uniunea rusă a producătorilor de porci (RUPP), aștepta ca exporturile să ajungă la 70-75.000 de tone în 2017. Yuri Kovalev, președintele RUPP, prognozase anterior că, pe baza unei puternice creșteri a exporturilor în 2017, Rusia ar putea crește exporturile de carne de porc la aproximativ 85.000 de tone în 2018. RUPP nu a comentat exporturile slabe de carne de porc în 2017, în ciuda unei solicitări din partea GlobalMeatNews.

 

De asemenea, s-a estimat că Rusia a exportat mai mult de 100.000 de tone de produse din carne, inclusiv produse precum picioare de pui, în țările din Asia de Sud-Est, deși nu sunt disponibile detalii cu privire la aceste cifre, la export.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...