Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2017, Ucraina își va crește exporturile de carne de 1,5 ori

Autor: Mircea Demetermiercuri, 15 noiembrie, 2017

Exporturile de carne din Ucraina s-au majorat de 1,5 ori în acest an, la 343 milioane de euro în valoare. Un raport al Institutului de Economie Agrară din Ucraina, care a analizat vânzările anuale pe perioada ianuarie-septembrie, a concuzionat că cea mai mare creștere a vânzărilor din export a fost în sectorul păsărilor de curte, unde exporturile pentru primele nouă luni ale anului curent au crescut 38,2%, în termeni de valoare față de anul precedent, până la 254,86 milioane de euro. În termeni de volum, exporturile de păsări de curte din Ucraina au fost în totalitate de 212.052 tone, potrivit datelor furnizate de Serviciul Fiscal de Stat al Ucrainei.

 

Creșterea marchează un succes semnificativ pentru industria din Ucraina, care, înainte de 2015, s-a bazat pe Rusia pentru majoritatea vânzărilor sale la export. Odată cu prăbușirea relațiilor dintre Ucraina și Rusia după ce Moscova a anexat Crimeea și a sprijinit separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei în 2014, aproape toate exporturile de carne din Ucraina au fost redirecționate către diferite piețe străine.

 

Printre cele mai mari piețe pentru carne din Ucraina se numără Egiptul (care cumpără 17,1% din totalul livrărilor), Olanda (14,3%), Irakul (8,8%), Belarus (8,4%) și Azerbaidjan (7,6%).

 

Guvernul Ucrainei speră să crească și mai mult exporturile de carne anul viitor și a declarat că speră să stimuleze producția internă pentru a crea cantități excesive. Prim-ministrul ucrainean, Volodymyr Groysman, a declarat la reuniunea ministerială a Ucrainei că guvernul a dorit în mod special să crească producția de carne de vită și de pasăre, sporind stabilitatea aprovizionării pe piața internă, precum și creșterea exporturilor.

 

Groysman a mai spus: ”Principala noastră sarcină este să creștem capacitățile complexului animalier de animale domestice, creșterea vitelor, precum și industria păsărilor. Astăzi suntem un exportator serios de carne pe piața mondială. O creștere suplimentară a producției ar trebui să contribuie la creșterea exporturilor și la crearea condițiilor pentru reducerea prețurilor la carne”.

 

Carnea de vită este o importanță cheie pentru export, pe măsură ce cererea internă din Ucraina este slabă. Cu toate acestea, vânzările pe piețele occidentale au fost limitate de dificultățile în obținerea permiselor de import de la potențialii cumpărători și de la autoritățile lor de reglementare.

 

Vitaly Bashinsky, consultant senior al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a declarat pentru Global Meat News că diferențele dintre sistemul de înregistrare și identificare a animalelor din Ucraina și sistemele utilizate în Uniunea Europeană (UE) au rămas un obstacol major în exportul de carne de vită ucraineană UE. În plus, Ucraina trebuie încă să convingă UE de statutul său de țară fără sporiiformă encefalopatie bovină.

 

Un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii și Agriculturii din Ucraina a declarat că negocierile cu autoritățile veterinare ale UE au fost în curs de desfășurare, pentru a asigura permisiunea ca carnea de vită din Ucraina să intre în Europa din Ucraina. El spera ca permisele necesare ar fi oferite fermierilor din Ucraina la inceputul anului 2018.

 

Andrei Yarmak, economist principal al departamentului de cooperare tehnică al FAO, a declarat că exporturile de carne de vită din Ucraina către toate țările ar putea genera venituri anuale pentru fermierii de carne de vită din Ucraina de aproximativ 500 milioane USD.

Tendințe la IFFA 2019: „Dacă nu te miști, vremurile trec peste tine”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

(Comunicat) Comerțul măcelarului, dacă este de succes, trebuie să reprezinte, atât tradiția, cât și evoluțiile contemporane. Cea mai bună rețetă este un amestec de experiență clară, în produsele din carne și mezeluri, fundal tehnologic și idei noi, avândo viziune pentru viitor și optimizând ceea ce există deja; aceasta este...

Planurile de expansiune ale producției de porci ale rușilor de la Miratorg
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Potrivit PigProgress, compania rusă Miratorg a lansat un proiect ambițios de construire de noi ferme de porci, o uriașă fabrică de furaje, precum și un abator modern. Toate au fost concepute pentru a extinde capacitățile de producție în Diviziunea de carne de porc, la 1 milion de tone pe an, până în 2023.   Lucrările de...