Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2018, Agromar mizează pe afaceri cu cel puțin 25% mai mari

Autor: meatmilkjoi, 29 martie, 2018

(Comunicat) AGROMAR, unul din jucătorii importanți de pe piața furajelor din România, estimează o creștere a cifrei de afaceri cu cel puțin 25% pentru anul 2018 și o marjă de profitabilitate de circa 10%, în contextul în care, anul trecut, investițiile s-au ridicat la 2 milioane de euro, iar pentru 2018 investițiile programate sunt la același nivel.

 

Cea mai mare parte a fondurilor este direcționată către către extinderea activității de distribuție a furajelor, care asigură și cea mai mare parte a veniturilor companiei.

 

În 2018 continuăm investițiile în creșterea capacității de depozitare a furajelor și în modernizarea halelor pentru reproducție la porcine. De asemenea, vrem să ne extindem la nivel național, prin deschiderea de noi depozite și în alte județe din țară precum Vrancea, Argeș, Călărași, Prahova, Iași. Suntem pe piață din anul 2004 și faptul că am înregistrat creșteri constante ale cifrei de afaceri, în condițiile în care birocrația tinde să sufoce orice inițiativă, arată că și firmele românești au capacitatea să facă performanță”, declară fondatorul companiei,.Florin Colțuneac.

 

De la înființare, AGROMAR a înregistrat o creștere constantă a cifrei de afaceri, ajungând, în 2016, la afaceri de 4,5 milioane euro. În 2017, cifra de afaceri a crescut 6,5 milioane euro.

 

Vânzările de furaje au ca principală piață  gospodăriile, iar acești clienți sunt foarte exigenți. Dacă o singură dată le înșeli așteptările, i-ai pierdut. De aceea, pentru noi, raportul optim între calitate și preț este singura garanție a consolidării poziției pe piață. Cu ani în urmă, eu am început activitatea într-un garaj, dar am dezvoltat afacerea și am crescut numărul de angajați la 5.  Am trecut prin multe încercări, dar nu am renunțat. M-am încăpățânat să reușesc. Acum avem peste 100 de angajați și continuăm să ne extindem activitatea”, afirmă Florin Colțuneac.

 

Pe termen lung, Agromar, pe lângă dezvoltarea afacerii cu furaje, și-a propus să devină și unul din jucătorii importanți de pe piața cărnii de porc din România.

 

Agromar este o afacere cu capital privat, integral românesc, cu sediul social în Balotești, județul lfov. A fost înființată în anul 2004 și are ca obiect de activitate producția de furaje , concentrate și premixuri pentru animale, achiziția și depozitarea cerealelor (capacitate de stocare  17.500 t), comercializare  păsări, producție de carne de porc.

 

Compania are o capacitate de depozitare furaje de peste 700 t și vinde anual circa 1 milion de păsări și 10.000 de porci. De asemenea, firma deține 14 magazine proprii (din care două au și rol de depozit) în județele Ilfov, Ialomița ,Iași,Dâmbovița,Giurgiu. Agromar a deschis recent și o secție de producție premixuri, vitamino-minerale în diferite concentrații.

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Piața zincului și efectele asupra prețului aditivilor nutriționali în fermă
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 6 iunie 2018

Ca urmare a ofertei limitate din ultimii ani, prețurile suplimentelor de nutriție pe bază de zinc au fost relativ ridicate. Pentru a vedea care a fost impactul economic asupra fermelor de animale, specialiștii de la All Aboud Feed au realizat un sondaj în rândul companiilor producătoare de aditivi pentru hrana animalelor pentru a afla,...