Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2018, Arla Foods va investi 527 de milioane de euro

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 7 februarie, 2018

Însemnând cea mai mare investiție unică anunțată din istoria cooperativelor daneze cu sediul în Danemarca, Arla Foods declară că va investi mai mult de jumătate de miliard de euro (527 de milioane de euro), în 2018 pentru a-și atinge ambiția de creștere în 2020.

 

Decizia managementului executiv de a majora în mod semnificativ investițiile companiei a fost aprobată în cadrul unei întâlniri la Londra a consiliului de administrație al Arla Foods. Cooperativele deținute de agricultori vor investi în capacități de producție noi și extinse, precum și în tehnologii inovatoare.

 

Identificarea de noi proiecte

 

Președintele Arla Foods, Åke Hantoft, a declarat că toate investițiile realizate de Arla Foods sunt făcute pentru a asigura o creștere pe termen lung și oportunități de profit pentru cei 11.200 de fermieri din întreaga Europă, reuniți în cooperativă. Hantoft a declarat pentru Dairy Reporter că boardul a identificat noi proiecte și investiții cu potențial pe termen scurt și lung de revenire semnificativă:

 

„Creșterea afacerii pe care aceste investiții le va crea pentru compania noastră va genera oportunități pentru proprietarii noștri agricultori. Consideram ca aceste investitii sunt esentiale pentru viitorul afacerii noastre „, a spus Hantoft.

 

După ce a crescut cu 50% în ultimul deceniu, compania Arla, care operează acum în 120 de țări, își concentrează investiția în trei domenii-cheie, ceea ce, potrivit companiei, satisface cererea tot mai mare de produse lactate: produse sănătoase și naturale care să corespundă stilului de viață al consumatorilor: zer și o producție durabilă de alimente care să ia în considerare viitorul planetei.

 

Dincolo de Europa

 

Arla a declarat ca 50% din investitii din 2018 sunt proiecte directionate care vizeaza cresterea vanzarilor in afara Europei, acolo unde pietele de crestere strategica și cu crestere rapida sunt Orientul Mijlociu si Africa de Nord, China si Asia de Sud-Est, Africa Subsahariana si SUA .

 

Două treimi din cheltuielile din acest an se vor concentra pe creșterea capacității europene de producție a companiei Arla, 266 milioane de euro fiind investite în Danemarca, 82 milioane în Marea Britanie, 78 milioane în Suedia și 65 milioane euro în Germania, cu 36 de milioane de euro pentru producția din alte țări. Peder Tuborgh, CEO, Arla Foods, a declarat pentru sursa citată că planul de investiții vizează extinderea pozițiilor în categoriile cheie de produse lactate și pe piețele geografice unde Arla este deja un jucător-cheie.

 

Noua producție de Lactofree în Regatul Unit

 

Arla va folosi experiența sa de pe piețele scandinave și o investiție de 56 de milioane de euro, pentru a pune bazele producției de produse Lactofree la ”sit”-ul său din Aylesbury din Marea Britanie.

 

În Asia de Sud-Est și Africa Subsahariană, venitul disponibil este în creștere, iar familiile solicită din ce în ce mai mult produse lactate nutritive. Pentru a putea furniza cererea crescândă, Arla intenționează să-și extindă producția în Pronsfeld, Germania, care furnizează lapte praf și lapte UHT pentru multe dintre piețele strategice ale Arla Foods din afara Europei. Investiția în 2018 este de 10 milioane de euro, iar alți aproximativ 180 de milioane de euro (224 milioane de dolari) în următorii doi ani.

 

Proiectul va adăuga un alt turn de uscare a laptelui la producția existentă de lapte praf în Pronsfeld, iar construcția este planificată să înceapă la sfârșitul anului 2018, sub rezerva aprobărilor guvernamentale. Se preconizează că va fi gata pentru producție în 2021.

 

Prioritate O: Zerul

 

Cu filiala sa, Arla Foods Ingredients, compania a luat un produs secundar odată alungat din producția de brânză, folosind zerul pentru a crea ingrediente cu valoare adăugată de proteine ​​din zer pentru clienții din industria alimentară din întreaga lume.

 

Arla Foods va investi mai mult de 100 milioane de euro în noi tehnologii și extinderi de capacități pentru producția de ingrediente naturale de proteine ​​din zer pentru industria alimentară globală. În Suedia, Arla Foods va aloca încă 5 milioane de euro pentru a adăuga o capacitate de procesare a zerului la producția de lapte Falkenberg, care poate concentra zerul din producția de brânză de cotă a site-ului și va adăuga mai multă valoare prin ingredientele Arla Foods.

 

Surse regenerabile de energie

 

În conformitate cu obiectivele privind sustenabilitatea stabilite de Arla Foods în strategia sa de creștere economică în 2020, planul de investiții sprijină 46 de proiecte cu o investiție totală de 15 milioane de euro (18,7 milioane de dolari). Proiectele vor ajuta compania Arla Foods să își reducă emisiile de carbon și să ajute compania să-și atingă obiectivul de a se asigura că cel puțin jumătate din energia utilizată de Arla Foods trebuie să provină din surse regenerabile, cum ar fi biomasa, vântul și apa până în 2020.

 

Un exemplu în acest sens este construirea unei instalații de biogaz mari de către site-ul de lactate al companiei Arla în Nr. Vium, Danemarca, care va furniza căldură pentru producția de lapte praf.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...