Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2019, C.E. va aviza utilizarea proteinelor din insecte în fermele de porci și de păsări

Autor: Maria Demetriadvineri, 30 martie, 2018

Speranțele cresc pentru ca proteinele obținute din insecte să poată fi folosite în formulele de nutriție în fermele de păsări și porci, după ce comisarul european Vytenis Andriukaitis a afirmat în cadrul unui simpozion desfășurat la Universitatea Wageningen, informează revista de specialitate All About Feed.

 

Mai mult, Comisia așteaptă cu nerăbdare să aprobe utilizarea acestor proteine încă de anul viitor, a afirmat oficialul UE, adăugând: ”Acest lucru e necesar de mult timp, iar dumneavoastră, oamenii de știință, faceți parte din soluție, fermierii europeni bazându-se pe dumneavoastră”, a declarat el la conferința amintită, organizată de Platforma Internațională a Insectelor pentru Alimente și Ferme (IPIFF).

 

În prezent, proteinele ​​din insecte sunt aprobate pentru acvacultură iar abordarea este limitată, deocamdată, la 7 specii de insecte, 2 tipuri de viermi și 2 specii de muște.

 

Însă, interesul fermierilor europeni crește, admițând potențialul proteinelor din insecte pentrtu hrana animalelor acestora. Pentru a răspunde cerințelor științifice, ăroducătorul de proteine din insecte, Protix, și-a unit forțele cu Hendrix Genetics, o companie globală de păsări și alte specii de genetică, pentru a dezvolta un program de reproducere a insectelor.

 

În prezent, Universitatea Wageningen susține două programe de cercetare face publicitate cu privire la beneficiile strategiilor de hrănire pe bază de proteine din insecte și impactul asupra producției de carne de porc și de pasăre.

Nutriția oilor de lapte în timpul verii
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 martie 2018

În lucrarea ”Dairy Sheep Nutrition” prezentată la un simpozion desfășurat la Weimar-Germania, în cursul lunii februarie a acestui an, cercetătorul irlandez David Treacher a concluzionat că, în absența continuă a studiilor în privința nutriției oilor de lapte, fermierii ar trebui să pună în relație calitatea laptelui cu nivelul...

Cargill: Consumatorii solicită suplimente naturale pentru animale
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 februarie 2018

Un sondaj privind dorințele consumatorilor, comandat de producătorul american Cargill, a dezvăluit preocuparea din ce în ce mai mare, în special printre milenieni, atât pentru sănătatea digestivă, cât și pentru bunăstarea animalelor și în special a modului în care acestea sunt hrănite.   Studiul intitulat...