Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

În 2019, C.E. va aviza utilizarea proteinelor din insecte în fermele de porci și de păsări

Autor: Maria Demetriadvineri, 30 martie, 2018

Speranțele cresc pentru ca proteinele obținute din insecte să poată fi folosite în formulele de nutriție în fermele de păsări și porci, după ce comisarul european Vytenis Andriukaitis a afirmat în cadrul unui simpozion desfășurat la Universitatea Wageningen, informează revista de specialitate All About Feed.

 

Mai mult, Comisia așteaptă cu nerăbdare să aprobe utilizarea acestor proteine încă de anul viitor, a afirmat oficialul UE, adăugând: ”Acest lucru e necesar de mult timp, iar dumneavoastră, oamenii de știință, faceți parte din soluție, fermierii europeni bazându-se pe dumneavoastră”, a declarat el la conferința amintită, organizată de Platforma Internațională a Insectelor pentru Alimente și Ferme (IPIFF).

 

În prezent, proteinele ​​din insecte sunt aprobate pentru acvacultură iar abordarea este limitată, deocamdată, la 7 specii de insecte, 2 tipuri de viermi și 2 specii de muște.

 

Însă, interesul fermierilor europeni crește, admițând potențialul proteinelor din insecte pentrtu hrana animalelor acestora. Pentru a răspunde cerințelor științifice, ăroducătorul de proteine din insecte, Protix, și-a unit forțele cu Hendrix Genetics, o companie globală de păsări și alte specii de genetică, pentru a dezvolta un program de reproducere a insectelor.

 

În prezent, Universitatea Wageningen susține două programe de cercetare face publicitate cu privire la beneficiile strategiilor de hrănire pe bază de proteine din insecte și impactul asupra producției de carne de porc și de pasăre.

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...

Alltech: Piața furajelor pentru suine a crescut cu 6 %
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 1 februarie 2018

Aceasta a fost una dintre concluziile care pot fi găsite în studiul Alltech Global Feed Survey care a analizat piața specifică pentru anul 2017,studiu lansat la sfârșitul săptămânii trecute.   În cadrul acestui sondaj anual, compania de nutriție și pentru sănătatea animalelor și-a propus să rezume și să estimeze...