Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2019, C.E. va aviza utilizarea proteinelor din insecte în fermele de porci și de păsări

Autor: Maria Demetriadvineri, 30 martie, 2018

Speranțele cresc pentru ca proteinele obținute din insecte să poată fi folosite în formulele de nutriție în fermele de păsări și porci, după ce comisarul european Vytenis Andriukaitis a afirmat în cadrul unui simpozion desfășurat la Universitatea Wageningen, informează revista de specialitate All About Feed.

 

Mai mult, Comisia așteaptă cu nerăbdare să aprobe utilizarea acestor proteine încă de anul viitor, a afirmat oficialul UE, adăugând: ”Acest lucru e necesar de mult timp, iar dumneavoastră, oamenii de știință, faceți parte din soluție, fermierii europeni bazându-se pe dumneavoastră”, a declarat el la conferința amintită, organizată de Platforma Internațională a Insectelor pentru Alimente și Ferme (IPIFF).

 

În prezent, proteinele ​​din insecte sunt aprobate pentru acvacultură iar abordarea este limitată, deocamdată, la 7 specii de insecte, 2 tipuri de viermi și 2 specii de muște.

 

Însă, interesul fermierilor europeni crește, admițând potențialul proteinelor din insecte pentrtu hrana animalelor acestora. Pentru a răspunde cerințelor științifice, ăroducătorul de proteine din insecte, Protix, și-a unit forțele cu Hendrix Genetics, o companie globală de păsări și alte specii de genetică, pentru a dezvolta un program de reproducere a insectelor.

 

În prezent, Universitatea Wageningen susține două programe de cercetare face publicitate cu privire la beneficiile strategiilor de hrănire pe bază de proteine din insecte și impactul asupra producției de carne de porc și de pasăre.

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Piața zincului și efectele asupra prețului aditivilor nutriționali în fermă
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 6 iunie 2018

Ca urmare a ofertei limitate din ultimii ani, prețurile suplimentelor de nutriție pe bază de zinc au fost relativ ridicate. Pentru a vedea care a fost impactul economic asupra fermelor de animale, specialiștii de la All Aboud Feed au realizat un sondaj în rândul companiilor producătoare de aditivi pentru hrana animalelor pentru a afla,...