Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

2020 va fi anul inulinei?

Autor: Mircea Demeterjoi, 14 noiembrie, 2019

Se pare că în anul 2020, inulina din fibre prebiotice își va avea momentul de grație, datorită dorinței puternice a consumatorului de produse cu mai puțin zahăr, dar cu mai multe proteine ​​și de produse care sprijină sănătatea digestivă, spune consultantul Julian Mellentin, consultant pentru alimente și băuturi, citat de NewNutrition Business.

 

„Confluența tendințelor proteice, pentru alimente cu un conținut scăzut de zahăr și a stării de sănătate digestivă, provoacă puterea inulinei”, spune Mellentin, al cărui nou raport ”10 Tendințe cheie în alimentație, nutriție și sănătate 2020”, evidențiază tendințele cheie ale consumatorilor care vor determina creșterea industriei alimentare.

 

„Inulina a devenit un înlocuitor de succes pentru zahărul natural, fiind utilizată într-un număr tot mai mare de produse, iar prezența sa înseamnă că firmele pot semnaliza conținutul de fibre îmbunătățit pe etichetă”, adaugă el.

 

Reducerea zahărului și mai multe proteine ​​sunt un factor important de creștere, așa cum a fost pentru mărci de pionierat, precum înghețata Halo Top, care a crescut în cinci ani, de la 0, la 350 de milioane de dolari, în vânzări cu amănuntul, oferind aceste avantaje gemene.

 

„Proteina este acum o permisiune de a răsfăța, un ingredient din ce în ce mai utilizat pe scară largă în înghețate și deserturi, unde este adesea împerecheată cu inulină”, spune Mellentin.

Extinderea valabilității oxidative și microbiene a cărnii de vită tocată
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 10 octombrie 2019

Culoarea și aroma cărnii influențează decizia de cumpărare a consumatorilor. Însă, fapt foarte important, acești parametri se pot deteriora în timp, din cauza proceselor de oxidare. Câteva studii demonstrează că există o relație între lipidele de oxidare (TBARS) și deteriorarea culorii cărnii. La rândul lor, unele produse de...

INS: Producția de lapte și lactate în luna iulie
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 septembrie 2019

(Comunicat) În luna iulie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a fost aproximativ constantă comparativ cu luna iunie 2019 și a scăzut cu 2,4% faţă de luna iulie 2018.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile...