Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

2020 va fi anul inulinei?

Autor: Mircea Demeterjoi, 14 noiembrie, 2019

Se pare că în anul 2020, inulina din fibre prebiotice își va avea momentul de grație, datorită dorinței puternice a consumatorului de produse cu mai puțin zahăr, dar cu mai multe proteine ​​și de produse care sprijină sănătatea digestivă, spune consultantul Julian Mellentin, consultant pentru alimente și băuturi, citat de NewNutrition Business.

 

„Confluența tendințelor proteice, pentru alimente cu un conținut scăzut de zahăr și a stării de sănătate digestivă, provoacă puterea inulinei”, spune Mellentin, al cărui nou raport ”10 Tendințe cheie în alimentație, nutriție și sănătate 2020”, evidențiază tendințele cheie ale consumatorilor care vor determina creșterea industriei alimentare.

 

„Inulina a devenit un înlocuitor de succes pentru zahărul natural, fiind utilizată într-un număr tot mai mare de produse, iar prezența sa înseamnă că firmele pot semnaliza conținutul de fibre îmbunătățit pe etichetă”, adaugă el.

 

Reducerea zahărului și mai multe proteine ​​sunt un factor important de creștere, așa cum a fost pentru mărci de pionierat, precum înghețata Halo Top, care a crescut în cinci ani, de la 0, la 350 de milioane de dolari, în vânzări cu amănuntul, oferind aceste avantaje gemene.

 

„Proteina este acum o permisiune de a răsfăța, un ingredient din ce în ce mai utilizat pe scară largă în înghețate și deserturi, unde este adesea împerecheată cu inulină”, spune Mellentin.

Radu Timiș: În 2020, prețul cărnii de porc se va tripla
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 decembrie 2019

”Casa Timiș”, în fapt, conacul de la Chițorani-Prahova, așezat în mijlocul podgoriei cu același nume, care aparține companiei Cris-Tim, a găszduit marcarea a 20 de ani de activitate a Asociației Române a Cărnii-ARC.   La eveniment, au participat conducerea și membrii asociației, Președinta ANAF, doamna Mirela...

Proteine funcționale de origine animală pentru produsele din carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 25 octombrie 2019

Produsele din carne de pasăre pot fi preparate într-o mare varietate. Caracteristicile de calitate ale cărnii brute, în principal reprezentate de compoziția chimică și proprietățile funcționale, joacă un rol-cheie în calitatea produselor finale. Însă, pentru realizarea unui produs de succes este nevoie, pe lângă o carne de...