Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

2,12 miliarde de lei, în 2014, pentru agricultori

Autor: Meat MIlkjoi, 14 noiembrie, 2013

Producătorii agricoli vor beneficia, în 2014, de subvenții de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, banii fiind orientați către sprijinirea sectorului zootehnic, dar și pentru plățile complementare din sectorul vegetal, potrivit raportului privind situația macroeconomică în perioada 2014-2017, publicat pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Pentru sprijinirea crescătorilor de animale va fi alocată anul viitor o sumă de 1,52 miliarde de lei, iar pentru plățile naționale directe din sectorul vegetal, circa 663,2 milioane de lei, ceea ce reprezintă 21 de euro/hectar.

Din fondurile totale alocate sprijinirii agricultorilor, în 2014, aproximativ 585 de milioane de lei sunt destinate crescătorilor de bovine, din care 96 de milioane de lei pentru schema decuplată de producție în sectorul de lapte și 488 de milioane de lei pentru schema din sectorul de carne. Sumele alocate pentru plățile din sectorul de creșterea ovinelor se ridică în 2014 la 348,6 milioane de lei.

De asemenea, aproximativ 485 de milioane de lei vor fi destinate ajutorului de stat pentru motorina folosită în agricultură, iar 70,8 milioane de lei pentru ajutorul de minimis în vederea achiziționării tancurilor de răcire a laptelui.

O sumă de 37 de milioane de lei din bugetul Ministerului Agriculturii va merge pentru ameliorarea raselor de animale și pentru primele de asigurare, însă deocamdată nu a fost stabilit cuantumul pentru că nu au fost promovate actele normative. În bugetul MADR din 2014 mai este inclusă și suma de 1,45 milioane de lei pentru acțiuni de ecologizare. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...