Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

25.000 de miei sacrificati de paste la cel mai mare abator din transilvania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, circa 25.000 de miei vor fi sacrificati in preajma Sarbatorilor Pascale la abatorul de ovine din Hereclean, potrivit estimarilor lui Ioan Daraban, presedintele Consiliului de Administratie al Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn (CATO) care detine acest abator.

Catalogat, la data inaugurarii, in 2009, ca fiind cel mai mare abator de acest gen din Transilvania, abatorul de ovine din Hereclean are o capacitate de taiere de 1.500 de oi pe zi, insa acesta functioneaza la capacitate maxima doar in apropierea Pastelui, cand se presteaza servicii de sacrificare a mieilor pentru o firma ce exporta carcasele in tari precum Italia sau Spania.

Incercam sa ne descurcam. Am pornit abatorul dar, tot asa, o prestare de servicii, un contract pe care il avem pana la Pasti, pe o perioada mai scurta. Practic, speram sa ajungem la 25.000 de capete sacrificate. (…) Este o firma cu care am colaborat foarte bine si anul trecut si care exporta mieii in Italia si Spania, a declarat Ioan Daraban.

Potrivit acestuia, desi dupa sezonul specific al Sarbatorilor Pascale sacrificarea de miei pentru exportul in tarile arabe ar putea continua, abatorul este concurat de comercianti din Turcia, care cumpara si exporta miei vii.

In 2011, abatorul de ovine din Hereclean a sacrificat de Paste circa 27.000 de miei, oferind totodata servicii specifice si persoanelor fizice prin organizarea in zona a unei piete unde s-au vandut miei, cumparatorii avand posibilitatea sa sacrifice animalele in conditii controlate de igiena si siguranta.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...