Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

25.000 de miei sacrificati de paste la cel mai mare abator din transilvania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, circa 25.000 de miei vor fi sacrificati in preajma Sarbatorilor Pascale la abatorul de ovine din Hereclean, potrivit estimarilor lui Ioan Daraban, presedintele Consiliului de Administratie al Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn (CATO) care detine acest abator.

Catalogat, la data inaugurarii, in 2009, ca fiind cel mai mare abator de acest gen din Transilvania, abatorul de ovine din Hereclean are o capacitate de taiere de 1.500 de oi pe zi, insa acesta functioneaza la capacitate maxima doar in apropierea Pastelui, cand se presteaza servicii de sacrificare a mieilor pentru o firma ce exporta carcasele in tari precum Italia sau Spania.

Incercam sa ne descurcam. Am pornit abatorul dar, tot asa, o prestare de servicii, un contract pe care il avem pana la Pasti, pe o perioada mai scurta. Practic, speram sa ajungem la 25.000 de capete sacrificate. (…) Este o firma cu care am colaborat foarte bine si anul trecut si care exporta mieii in Italia si Spania, a declarat Ioan Daraban.

Potrivit acestuia, desi dupa sezonul specific al Sarbatorilor Pascale sacrificarea de miei pentru exportul in tarile arabe ar putea continua, abatorul este concurat de comercianti din Turcia, care cumpara si exporta miei vii.

In 2011, abatorul de ovine din Hereclean a sacrificat de Paste circa 27.000 de miei, oferind totodata servicii specifice si persoanelor fizice prin organizarea in zona a unei piete unde s-au vandut miei, cumparatorii avand posibilitatea sa sacrifice animalele in conditii controlate de igiena si siguranta.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...