Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

25.000 de miei sacrificati de paste la cel mai mare abator din transilvania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, circa 25.000 de miei vor fi sacrificati in preajma Sarbatorilor Pascale la abatorul de ovine din Hereclean, potrivit estimarilor lui Ioan Daraban, presedintele Consiliului de Administratie al Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn (CATO) care detine acest abator.

Catalogat, la data inaugurarii, in 2009, ca fiind cel mai mare abator de acest gen din Transilvania, abatorul de ovine din Hereclean are o capacitate de taiere de 1.500 de oi pe zi, insa acesta functioneaza la capacitate maxima doar in apropierea Pastelui, cand se presteaza servicii de sacrificare a mieilor pentru o firma ce exporta carcasele in tari precum Italia sau Spania.

Incercam sa ne descurcam. Am pornit abatorul dar, tot asa, o prestare de servicii, un contract pe care il avem pana la Pasti, pe o perioada mai scurta. Practic, speram sa ajungem la 25.000 de capete sacrificate. (…) Este o firma cu care am colaborat foarte bine si anul trecut si care exporta mieii in Italia si Spania, a declarat Ioan Daraban.

Potrivit acestuia, desi dupa sezonul specific al Sarbatorilor Pascale sacrificarea de miei pentru exportul in tarile arabe ar putea continua, abatorul este concurat de comercianti din Turcia, care cumpara si exporta miei vii.

In 2011, abatorul de ovine din Hereclean a sacrificat de Paste circa 27.000 de miei, oferind totodata servicii specifice si persoanelor fizice prin organizarea in zona a unei piete unde s-au vandut miei, cumparatorii avand posibilitatea sa sacrifice animalele in conditii controlate de igiena si siguranta.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...