Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

2,6 milioane euro, investite la USAMV Iaşi

Autor: Ilie Stoianjoi, 3 octombrie, 2013

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a semnat, marți, 1 octombrie, cel mai amplu proiect transfrontalier din istoria instituţiei. “Promovarea producţiei sustenabile şi implementarea bunelor practici în fermele de bovine din regiunea transfrontalieră România, Republia Moldova şi Ucraina” este titlul proiectului cu o valoare totală eligibilă de 2.621.122 euro, din care 90 % este finaţare din partea Uniunii Europene. Partenerii Facultăţii de Zootehnie sunt  Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine din Iaşi, Universitatea Agricolă de Stat din Chişinău şi Universitatea Agricolă de Stat din Odessa, Ucraina.

Obiectivul general pe care şi l-a propus aplicantul este îmbunătățirea performanțelor economice ale zonei de frontieră prin facilitarea și modernizare durabilă a zootehniei. Din obiectivele specifice ale proiectului amintim: crearea unei reţele comune de centre de monitorizare a producțiilor bovine din punct de vedere cantitativ şi calitativ, în cele trei ţări partenere; realizarea unui studiu transfrontalier comun privind producțiile şi exploatațiile bovine în cele trei ţări partenere; dezvoltarea şi implementarea unui soft – instrument pentru monitorizarea calităţii laptelui şi a producţiilor de carne; realizarea a două ferme pilot pentru determinări cantitative şi calitative în Romania şi Republica Moldova.

Proiectul creează o reţea complexă de colaborare cu infrastructura de cercetare din cele trei regiuni (cele 3 laboratoare), cu două ferme pilot, în România şi Republica Moldova, ce vor asigura suportul experimental şi vor furniza informaţiile necesare pentru partenerul ucrainean ce derulează activităţi focusate pe asigurarea calităţii produselor alimentare de origine bovină. Softul de analiză a calităţii laptelui ce va fi instalat în toate cele trei centre create prin proiect şi portalul ce va fi dezvoltat de partea ucraineană vor reprezenta instrumente comune, accesibile pentru beneficiarii din respectiva regiune. (infoapollonia.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...