Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

28 de milioane, pentru bursa de peste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform recolta.eu, guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru investitii in Bursa de Peste din Tulcea, prima de acest tip din Romania in sectorul piscicol, a carei valoarea totala este de aproximativ 28 milioane lei.

Executivul informeaza ca finantarea se va face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013 si de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Bursa de Peste din Tulcea va concentra oferta de produse pescaresti provenite din zona Deltei Dunarii si a Marii Negre, prin cele 14 puncte de colectare apartinand Bursei, unde asociatiile de pescari si pescarii profesionisti din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii vor avea obligatia de a transporta pestele capturat. Se creeaza astfel posibilitatea comercializarii pestelui direct prin Bursa de Peste, unde pretul se stabileste in mod transparent, ceea ce va contribui la reducerea pescuitului ilegal si la eliminarea verigii intermediare reprezentate de speculanti.

La randul lor, cumparatorii vor beneficia de produse comercializate in conditii optime de igiena si conservare. Infiintarea Bursei de Peste din Tulcea se numara printre obiectivele pe care Romania si le-a propus in Planul National Strategic pentru Pescuit, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Executivului.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...