Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

30.000 euro in avans, pentru grupurile de actiune locala pentru pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit recolta.eu, Ministerul Agriculturii, prin Directia generala de pescuit, a elaborat un proiect de ordonanta prin care se instituie un sprijin financiar sub forma de avans pentru cheltuielile de functionare a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG), care urmeaza a fi selectate, potrivit legii.

De asemenea, s-a considerat a fi necesara si utila acordarea unui avans (prefinantare) pentru beneficiarii care vor fi selectati de catre Grupurile de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG-uri) in procesul de implementare a strategiei de dezvoltare locala, se arata in Nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit actului normativ, grupurile pentru pescuit ar putea primi un avans de maximum 30.000 de euro din totalul cheltuielilor eligibile de functionare, fara constituirea unei garantii bancare. Astfel, autoritatea de Management a POP propune acordarea unei prefinantari de maxim 30.000 de euro din totalul cheltuielilor generale de functionare a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG) care sunt de 10% din totalul cheltuielilor eligibile.

De asemenea, pentru a se putea implementa eficient si intr-un ritm alert strategiile de dezvoltare locala, este necesar sa se acorde un avans de maxim 30% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 30.000 de euro, beneficiarilor finali, selectati de catre Grupurile de Actiune Locale pentru Pescuit (FLAG) care prin proiecte selectate participa la implementarea strategiei de dezvoltare locala.

Contributia publica alocata pentru Axa proritara nr. 4 este de 100 milioane de euro.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...