Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

30.000 euro in avans, pentru grupurile de actiune locala pentru pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit recolta.eu, Ministerul Agriculturii, prin Directia generala de pescuit, a elaborat un proiect de ordonanta prin care se instituie un sprijin financiar sub forma de avans pentru cheltuielile de functionare a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG), care urmeaza a fi selectate, potrivit legii.

De asemenea, s-a considerat a fi necesara si utila acordarea unui avans (prefinantare) pentru beneficiarii care vor fi selectati de catre Grupurile de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG-uri) in procesul de implementare a strategiei de dezvoltare locala, se arata in Nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit actului normativ, grupurile pentru pescuit ar putea primi un avans de maximum 30.000 de euro din totalul cheltuielilor eligibile de functionare, fara constituirea unei garantii bancare. Astfel, autoritatea de Management a POP propune acordarea unei prefinantari de maxim 30.000 de euro din totalul cheltuielilor generale de functionare a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG) care sunt de 10% din totalul cheltuielilor eligibile.

De asemenea, pentru a se putea implementa eficient si intr-un ritm alert strategiile de dezvoltare locala, este necesar sa se acorde un avans de maxim 30% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 30.000 de euro, beneficiarilor finali, selectati de catre Grupurile de Actiune Locale pentru Pescuit (FLAG) care prin proiecte selectate participa la implementarea strategiei de dezvoltare locala.

Contributia publica alocata pentru Axa proritara nr. 4 este de 100 milioane de euro.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...