Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

30.000 euro in avans, pentru grupurile de actiune locala pentru pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit recolta.eu, Ministerul Agriculturii, prin Directia generala de pescuit, a elaborat un proiect de ordonanta prin care se instituie un sprijin financiar sub forma de avans pentru cheltuielile de functionare a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG), care urmeaza a fi selectate, potrivit legii.

De asemenea, s-a considerat a fi necesara si utila acordarea unui avans (prefinantare) pentru beneficiarii care vor fi selectati de catre Grupurile de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG-uri) in procesul de implementare a strategiei de dezvoltare locala, se arata in Nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit actului normativ, grupurile pentru pescuit ar putea primi un avans de maximum 30.000 de euro din totalul cheltuielilor eligibile de functionare, fara constituirea unei garantii bancare. Astfel, autoritatea de Management a POP propune acordarea unei prefinantari de maxim 30.000 de euro din totalul cheltuielilor generale de functionare a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG) care sunt de 10% din totalul cheltuielilor eligibile.

De asemenea, pentru a se putea implementa eficient si intr-un ritm alert strategiile de dezvoltare locala, este necesar sa se acorde un avans de maxim 30% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 30.000 de euro, beneficiarilor finali, selectati de catre Grupurile de Actiune Locale pentru Pescuit (FLAG) care prin proiecte selectate participa la implementarea strategiei de dezvoltare locala.

Contributia publica alocata pentru Axa proritara nr. 4 este de 100 milioane de euro.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...