Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

30 de lei kilogramul carnea de miel

Autor: Ilie Stoianluni, 8 aprilie, 2013

Carnea de miel se va vinde cu 30 de lei kilogramul, a declarat, vineri, la Sibiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, care a precizat că fermierii au avut costuri foarte mari cu întreţinerea oilor în această iarnă, dar se ţine cont şi de puterea de cumpărare.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, cu cât vor putea cumpăra românii carne de miel de Paşti, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei, a răspuns că „totul depinde de piaţă”.

„Ţinând cont că suntem în aprilie şi crescătorii ţin oile pe stabulaţie, că nu este vegetaţie, costurile pentru iernat au fost foarte mari. La un preţ de 30 de lei kilogramul nici nu ne-am acoperi costurile. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a populaţiei şi, dacă vrem să vindem, trebuie să ne adaptăm pieţei”, a spus Marcel Andrei.

Potrivit acestuia, fermierii nu pot estima „preţuri fixe, bine stabilite, pentru că, dacă piaţa nu acceptă, degeaba cer”, însă a adăugat că intenţia este să se vândă carnea de miel cu 30 de lei pentru un kilogram.

„Sunt produse perisabile şi nu ne putem juca. În momentul în care le-am făcut, ieşim cu ele pe piaţă, trebuie să le vindem”, a afirmat Andrei.

Potrivit acestuia, brânza proaspătă se va vinde la preţuri comparabile cu cele de anul trecut, în jurul sumei de 20 de lei pentru un kilogram.

Anul trecut, Marcel Andrei declara, înainte de Paşi, că preţul mieilor, „în greutate, la viu, ar trebui să pornească de la 15 lei, iar la carcasă de la 25 lei”. Acesta adăuga că în anul 2011 preţul varia între 22 şi 23 lei.

De Paşti, în majoritatea judeţelor preţul a variat între 10-16 lei un kilogram pentru mielul viu şi 20-34 de lei în magazine, informeaza Antena satelor.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...