Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

300 milioane lei de la BEI, pentru dezvoltare rurală

Autor: Meat MIlkluni, 19 mai, 2014

(Agerpres) Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat un contract de împrumut ce vizează acordarea unei sume de 300 milioane euro pentru finanţarea de proiecte prioritare în cadrul programului de dezvoltare rurală 2007-2013 din România, în special pentru împădurire, îmbunătăţirea procesului de gestionare şi protejare a pădurilor, precum şi pentru investiţii de mică anvergură în infrastructura rurală şi din agricultură, conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

‘Împrumutul BEI va finanţa creşterea performanţei ecologice a peste 44.000 ferme şi îmbunătăţirea procesului de gestionare a circa 2 400 de exploataţii forestiere. Împrumutul va susţine, de asemenea, lucrări de reducere a eroziunii pe o suprafaţă de 60.000 ha, precum şi măsuri de apărare împotriva inundaţiilor în peste 1 000 de comunităţi, reducându-se astfel riscul unor calamităţi precum recentele inundaţii din sudul României. În fine, împrumutul BEI va contribui şi la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene în România, acesta susţinând contribuţia României aferentă asistenţei nerambursabile europene’, arată vicepreşedintele BEI, Mihai Tănăsescu, responsabil de operaţiunile de creditare din România.

Proiectul va genera locuri de muncă în zonele rurale din România şi va creşte utilizarea surselor de energie regenerabile prin utilizarea biogazului şi a biomasei şi va reduce poluarea apelor de suprafaţă şi a celor subterane determinată de creşterea animalelor. De asemenea, acesta va permite modernizarea reţelei de drumuri forestiere, necesară pentru punerea în aplicare a planurilor de gestionare durabilă a pădurilor, în special stingerea incendiilor, şi va contribui la utilizarea durabilă şi pe termen lung a resurselor forestiere, precum şi la protejarea acestora.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România este promotorul acestui proiect, iar entităţile publice şi private care primesc sprijin în cadrul programului român de dezvoltare rurală, inclusiv IMM-urile, sunt beneficiarii finali ai împrumutului BEI.

Banca Europeană de Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de statele membre ale UE. Banca pune la dispoziţie finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...