Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

350 milioane de euro pe importurile de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Capital, citat de agroinfo.ro, peste 350 milioane euro s-au cheltuit anul trecut pe porcii si carnea de porc aduse din strainatate, carnea de porc fiind principalul produs agro-alimentar importat de Romania.

Din cauza faptului ca Romania nu-si poate asigura necesarul intern, mai ales pentru industria alimentara, este nevoie de carne din import. Asadar, potrivit balantei comerciale pe anul 2010, Romania a importat peste 230 mii de tone de porci si carne de porc (33 mii tone porci vii si aproape 200 mii tone carne proaspata, congelata sau refrigerata).

Intreaga cantitate a fost adusa din state ale Uniunii Europene. Valoarea importurilor de porci si carne de porc de anul trecut se ridica la peste 350 milioane euro. Este normal sa importam. Exista o piata, trebuie sa functioneze. Problema este ca eu sa fiu pe plus, sa nu am importuri mai mari decat exporturi, a spus ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

In cazul carnii de porc nu se aplica acest procedeu insa, pentru ca importurile au depasit 230.000 tone, iar exporturile nu au atins nici 4.000 tone. Cu toate acestea, importurile nu au depasit cantitatea obtinuta de fermierii romani, productia autohtona ridicandu-se la aproximativ 400 mii tone.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...