Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

350 milioane de euro pe importurile de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Capital, citat de agroinfo.ro, peste 350 milioane euro s-au cheltuit anul trecut pe porcii si carnea de porc aduse din strainatate, carnea de porc fiind principalul produs agro-alimentar importat de Romania.

Din cauza faptului ca Romania nu-si poate asigura necesarul intern, mai ales pentru industria alimentara, este nevoie de carne din import. Asadar, potrivit balantei comerciale pe anul 2010, Romania a importat peste 230 mii de tone de porci si carne de porc (33 mii tone porci vii si aproape 200 mii tone carne proaspata, congelata sau refrigerata).

Intreaga cantitate a fost adusa din state ale Uniunii Europene. Valoarea importurilor de porci si carne de porc de anul trecut se ridica la peste 350 milioane euro. Este normal sa importam. Exista o piata, trebuie sa functioneze. Problema este ca eu sa fiu pe plus, sa nu am importuri mai mari decat exporturi, a spus ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

In cazul carnii de porc nu se aplica acest procedeu insa, pentru ca importurile au depasit 230.000 tone, iar exporturile nu au atins nici 4.000 tone. Cu toate acestea, importurile nu au depasit cantitatea obtinuta de fermierii romani, productia autohtona ridicandu-se la aproximativ 400 mii tone.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...