Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

350 milioane de euro pe importurile de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Capital, citat de agroinfo.ro, peste 350 milioane euro s-au cheltuit anul trecut pe porcii si carnea de porc aduse din strainatate, carnea de porc fiind principalul produs agro-alimentar importat de Romania.

Din cauza faptului ca Romania nu-si poate asigura necesarul intern, mai ales pentru industria alimentara, este nevoie de carne din import. Asadar, potrivit balantei comerciale pe anul 2010, Romania a importat peste 230 mii de tone de porci si carne de porc (33 mii tone porci vii si aproape 200 mii tone carne proaspata, congelata sau refrigerata).

Intreaga cantitate a fost adusa din state ale Uniunii Europene. Valoarea importurilor de porci si carne de porc de anul trecut se ridica la peste 350 milioane euro. Este normal sa importam. Exista o piata, trebuie sa functioneze. Problema este ca eu sa fiu pe plus, sa nu am importuri mai mari decat exporturi, a spus ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

In cazul carnii de porc nu se aplica acest procedeu insa, pentru ca importurile au depasit 230.000 tone, iar exporturile nu au atins nici 4.000 tone. Cu toate acestea, importurile nu au depasit cantitatea obtinuta de fermierii romani, productia autohtona ridicandu-se la aproximativ 400 mii tone.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...