Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

37 % dintre romani consuma produse ready meals

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Revistei Piata, mai mult de o treime (37%) dintre romanii din mediul urban consuma alimente pre-gatite cel putin o data pe saptamana, releva studiul realizat de compania Exact Cercetare si Consultanta.

In majoritatea cazurilor, cumpararea acestor preparate se face neplanificat (71%) si fara a fi cautata o marca anume (75%). Din categoria analizata, consumatorii opteaza, cel mai des, pentru mancare gatita la conserva, pizza, crochete si snitele.

Kaufland, Carrefour, Real, Lidl, Penny Market si Billa sunt magazinele de unde se achizitioneaza frecvent produse ready meals. Ca locuri de consum au fost mentionate urmatoarele variante: acasa (86%), la serviciu (25%), in vacanta (31%), la rude/prieteni/cunostinte (14%).

Potentialul pietei ready meals este ridicat, 41% dintre oraseni declarand ca vor cumpara cu siguranta in viitorul apropiat astfel de produse.

Cu toate acestea, perceptia majoritatii populatiei asupra preparatelor de tip convenience food este ca acestea se adreseaza persoanelor cu un anumit stil de viata: au putin timp liber (88%), nu le place sa gateasca (70%), nu stiu sa gateasca (53%) sau vor sa incerce retete sau gusturi noi (56%).

Studiul a fost realizat pentru sursa citata in perioada 18-24 august 2011.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...