Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

37 % dintre romani consuma produse ready meals

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Revistei Piata, mai mult de o treime (37%) dintre romanii din mediul urban consuma alimente pre-gatite cel putin o data pe saptamana, releva studiul realizat de compania Exact Cercetare si Consultanta.

In majoritatea cazurilor, cumpararea acestor preparate se face neplanificat (71%) si fara a fi cautata o marca anume (75%). Din categoria analizata, consumatorii opteaza, cel mai des, pentru mancare gatita la conserva, pizza, crochete si snitele.

Kaufland, Carrefour, Real, Lidl, Penny Market si Billa sunt magazinele de unde se achizitioneaza frecvent produse ready meals. Ca locuri de consum au fost mentionate urmatoarele variante: acasa (86%), la serviciu (25%), in vacanta (31%), la rude/prieteni/cunostinte (14%).

Potentialul pietei ready meals este ridicat, 41% dintre oraseni declarand ca vor cumpara cu siguranta in viitorul apropiat astfel de produse.

Cu toate acestea, perceptia majoritatii populatiei asupra preparatelor de tip convenience food este ca acestea se adreseaza persoanelor cu un anumit stil de viata: au putin timp liber (88%), nu le place sa gateasca (70%), nu stiu sa gateasca (53%) sau vor sa incerce retete sau gusturi noi (56%).

Studiul a fost realizat pentru sursa citata in perioada 18-24 august 2011.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...