Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

37 % dintre romani consuma produse ready meals

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Revistei Piata, mai mult de o treime (37%) dintre romanii din mediul urban consuma alimente pre-gatite cel putin o data pe saptamana, releva studiul realizat de compania Exact Cercetare si Consultanta.

In majoritatea cazurilor, cumpararea acestor preparate se face neplanificat (71%) si fara a fi cautata o marca anume (75%). Din categoria analizata, consumatorii opteaza, cel mai des, pentru mancare gatita la conserva, pizza, crochete si snitele.

Kaufland, Carrefour, Real, Lidl, Penny Market si Billa sunt magazinele de unde se achizitioneaza frecvent produse ready meals. Ca locuri de consum au fost mentionate urmatoarele variante: acasa (86%), la serviciu (25%), in vacanta (31%), la rude/prieteni/cunostinte (14%).

Potentialul pietei ready meals este ridicat, 41% dintre oraseni declarand ca vor cumpara cu siguranta in viitorul apropiat astfel de produse.

Cu toate acestea, perceptia majoritatii populatiei asupra preparatelor de tip convenience food este ca acestea se adreseaza persoanelor cu un anumit stil de viata: au putin timp liber (88%), nu le place sa gateasca (70%), nu stiu sa gateasca (53%) sau vor sa incerce retete sau gusturi noi (56%).

Studiul a fost realizat pentru sursa citata in perioada 18-24 august 2011.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...