Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

45 de elevi din doua localitati timisene au analizat apele raurilor bega si timis

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Timisoara, 26 Octombrie 2011: 45 de elevi ai scolilor generale din localitatile timisene Parta si Sanmihaiu Roman au participat de curand, cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizarii Calitatii Apei, la testarea calitatii apelor raurilor Bega si Timis. Pentru al patrulea an consecutiv, actiunea initiata de voluntarii Smithfield Ferme si Smithfield Prod ca ecou in Romania al proiectului international cu acelasi nume, a adunat la acest eveniment elevi, cadre didactice, dar si reprezentanti ai Garzii de Mediu si ai Administratiei Bazinale Apele Banat.

Elevii participanti au avut ocazia sa descopere metodele de testare a calitatii apelor si chiar sa experimenteze cum se realizeaza acest proces, in cadrul lectiilor deschise organizate. Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispozitie de Smithfield Ferme si Smithfield Prod, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin masurarea urmatorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) si temperatura sursei de apa. Ei au fost indrumati in demersul experimental de voluntari Smithfield si de cadrele didactice ale catedrelor de biologie si chimie din scolile de provenienta, profesorii Virginia Buzila (ªcoala cu clasele I-VIII din Parta) si Dina Silvia (ªcoala Generala din Sanmihaiu Roman).

Actiunea socio-educativa sustinuta de companiile Smithfield are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare, in randul generatiilor tinere, a importantei resurselor de apa si a protejarii acestora. In fiecare an, un numar tot mai mare de elevi sunt incurajati sa se implice in protejarea resurselor de apa prin intermediul lectiilor deschise desfasurate cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizarii Calitatii Apei.

Ca si in anii trecuti, dorim sa atragem atentia asupra importantei mentinerii calitatii apelor, element indispensabil pentru asigurarea starii de sanatate a populatiei. Grija fata de mediul inconjurator reprezinta o datorie de onoare pe care fiecare cetatean trebuie sa si-o insuseasca incepand de la varstele cele mai fragede. Ne bucuram ca prin aceste actiuni avem ocazia sa implicam societatea civila reprezentata prin cei mai tineri si mai curiosi membri ai sai, a declarat Bogdan Mihail, Presedinte Smithfield Romania.

Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei presupune o activitate didactica-educativa cu rol de informare asupra importantei pastrarii unui mediu curat, ce se deruleaza incepand cu 22 martie (Ziua Internationala a Apei) si pana la 31 decembrie. In 2010, peste 200.000 de persoane din 85 de tari au participat la actiunile de testare si verificare a apelor din regiunile in care traiesc si locuiesc. In 2010, Romania a ocupat locul al treilea in ceea ce priveste volumul de date raportat, colectat din peste 300 de locatii monitorizate.

Programul de monitorizare a apelor se desfasoara sub egida Asociatiei Internationale a Apelor, fiind sustinut de Agentia Statelor Unite pentru Protectia Mediului si de numeroase companii recunoscute la nivel international, printre care si Smithfield Foods. Programul isi propune sa atinga in 2012 pragul de 1 milion de persoane care sa participe la activitati de monitorizare a apelor din localitatile in care traiesc. Pentru mai multe informatii, puteti accesa pagina oficiala a programului www.worldwatermonitoringday.org.

Smithfield Ferme
Din 2004, cand a intrat pe piata romaneasca, Smithfield Ferme a investit in operatiunile sale din Romania peste 500 milioane USD. Astazi, in Romania compania opereaza 48 de ferme active in judetele Timis si Arad, construite in mare parte in regim green-field (peste 50.000 scroafe, 850.000 porci comerciali pe an) si doua fabrici ultramoderne de nutreturi combinate. Fermele de crestere si fabricile de productie nutreturi combinate sunt unitati certificate prin Sistemul de management integrat (obtinand certificarile pentru calitate ISO 9001:2008, mediu ISO 14001:2004 si sanatate si securitate ocupationala OHSAS 18001:2007 si ISO 22000 pentru siguranta alimentului). Activand pe raza a peste 30 de comune si orase, in judetele Timis si Arad, activitatea de responsabilitate sociala a Smithfield Ferme contine si o importanta componenta financiara, contribuind anual la dezvoltarea economica a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localitati, cu peste 5 milioane RON anual.

Smithfield Prod
Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de productie de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis. Valorile Smithfield Prod sunt siguranta alimentara, responsabilitatea fata de mediul inconjurator, intelegerea specificului local si sprijinul comunitatii locale in care isi desfasoara activitatea, dezvoltarea continua a tehnologiilor folosite si crearea unui mediu de lucru placut angajatilor. Smithfield Prod este o companie certificata ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului si ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...