Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

45 milioane euro, în sprijinul firmelor românești

Autor: Ilie Stoianluni, 1 iulie, 2013

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda CEC Bank un imprumut in valoare totala de     45 milioane euro, destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), societatilor cu capitalizare de piata medie si entitatilor publice care activeaza in industrie si servicii, inclusiv turism si infrastructura. Pentru inceput, se semneaza o prima transa din acest imprumut, in valoare de 15 milioane euro.

Domnul Mihai Tanasescu, Vice-presedintele BEI responsabil cu operatiunile de creditare in Romania, a declarat:

Sunt foarte incantat sa semnez primul acord de imprumut cu CEC Bank, adaugand astfel inca o banca pe lista institutiilor financiare partenere care acorda fonduri BEI catre IMM-urile si societatile cu capitalizare de piata medie din Romania. Acest acord reprezinta un ajutor in plus pentru proiectele implementate de companii, fiind crucial pentru dezvoltarea economiei romanesti, in special in ceea ce priveste crearea de noi locuri de munca si stimularea cresterii si competitivitatii economice”.

Acest imprumut este in acord cu prioritatile BEI care vizeaza un acces mai facil la finantarea pe termen lung, in special a IMM-urilor. In acelasi timp, imprumutul contribuie la reducerea efectelor crizei financiare si sustine cresterea, stimuland restructurarea, consolidarea si diversificarea economiei, precum si sporirea pe termen lung a competitivitatii prin cresterea disponibilitatii imprumuturilor pe termen lung. In acest sens, BEI isi uneste fortele cu institutii financiare puternice, precum CEC Bank, care cunosc piata locala si au printre clienti IMM-uri, companii cu capitalizare de piata medie si entitati publice.

Domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank, a declarat:

Prin incheierea acestui parteneriat, CEC Bank continua sa sprijine IMM-urile, companiile cu capitalizare de piata medie si autoritatile administratiei publice locale (AAPL) care intentioneaza sa implementeze proiecte de investitii in diverse domenii. Banca noastra confirma inca o data implicarea activa in sustinerea companiilor, contribuind direct la cresterea finantarii acestui segment”.

CEC Bank si-a definit ca prioritate strategica finantarea IMM-urilor si AAPL-urilor, segmentul de clienti persoane juridice detinand 63% din portofoliul bancii la 31.12.2012. In aceasta directie, de la inceputul anului, CEC Bank a primit aprobare de la institutiile financiare internationale pentru sume in valoare totala de 70 milioane euro, acestea reprezentand oportunitati de finantare pentru clientii persoane juridice, in conditii de cost atractive si maturitati adaptate nevoilor specifice ale acestora. Produsele de creditare care vor fi lansate in baza acestui parteneriat sunt destinate sustinerii investitiilor si sporirii productivitatii. Totodata, prin aceste noi produse vom sustine cresterea absorbtiei fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana (UE), prin cofinantarea de proiecte dezvoltate cu finantare UE.

Despre Banca Europeana de Investitii

Banca Europeana de Investitii este o institutie din Uniunea Europeana care ofera servicii de creditare de lunga durata si este detinuta de statele membre UE. Banca ofera finantare pe termen lung pentru investitii solide, in acord cu obiectivele politicii UE.

Despre CEC Bank

CEC Bank este o banca comerciala universala, competitiva, care ofera clientilor produse si servicii diverse si de calitate. Portofoliul bancar al CEC Bank este unul dintre cele mai variate de pe piata interna, clientii bancii avand acces la o gama extinsa de credite, pentru persoane fizice si juridice, la depozite, carduri, scrisori de garantie bancara, produse de trezorerie, programe de finantare speciale cu fonduri BERD si UE si internet banking. In anul 2012, portofoliul de credite acordate persoanelor juridice a crescut cu 32% fata de 2011. Creditele pentru IMM-uri si Corporate au reprezentat anul trecut 6.601 milioane lei din soldul creditelor acordate de CEC Bank, de 11.933 milioane lei, iar AAPL-urile au cumulat finantari de 955 milioane lei. Mai multe detalii despre produsele si serviciile CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...