Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

50.000 de miei vor fi sacrificati de pasti in judetul teleorman

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, cu prilejul Sarbatorilor de Paste, circa 50.000 de miei vor ajunge pe mesele teleormanenilor, a declarat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman, Marius Stan.

Potrivit acestuia, alti 100.000 de miei din judet vor fi vanduti in Bucuresti si in alte zone din tara, dar si unei firme cu capital grecesc din Teleorman, specializata in cresterea si ingrasarea tineretului ovin pentru export.

In Teleorman exista doar doua abatoare autorizate pentru taierea mieilor. Cu toate ca au fost solicitate oferte din partea administratiilor publice locale, nicio primarie din judet nu a dorit sa organizeze puncte speciale de taiere a mieilor, cu conditii minime si supraveghere sanitar-veterinara permanenta.

In aceste zile specialistii de la DSVSA Teleorman efectueaza controale in supermarket-uri, depozite alimentare, macelarii si carmangerii, fiind aplicate si amenzi cu o valoare de 10.000 de lei pentru incalcarea unor norme sanitar-veterinare.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...