Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

50.000 de miei vor fi sacrificati de pasti in judetul teleorman

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, cu prilejul Sarbatorilor de Paste, circa 50.000 de miei vor ajunge pe mesele teleormanenilor, a declarat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman, Marius Stan.

Potrivit acestuia, alti 100.000 de miei din judet vor fi vanduti in Bucuresti si in alte zone din tara, dar si unei firme cu capital grecesc din Teleorman, specializata in cresterea si ingrasarea tineretului ovin pentru export.

In Teleorman exista doar doua abatoare autorizate pentru taierea mieilor. Cu toate ca au fost solicitate oferte din partea administratiilor publice locale, nicio primarie din judet nu a dorit sa organizeze puncte speciale de taiere a mieilor, cu conditii minime si supraveghere sanitar-veterinara permanenta.

In aceste zile specialistii de la DSVSA Teleorman efectueaza controale in supermarket-uri, depozite alimentare, macelarii si carmangerii, fiind aplicate si amenzi cu o valoare de 10.000 de lei pentru incalcarea unor norme sanitar-veterinare.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...