Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

50.000 de miei vor fi sacrificati de pasti in judetul teleorman

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, cu prilejul Sarbatorilor de Paste, circa 50.000 de miei vor ajunge pe mesele teleormanenilor, a declarat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman, Marius Stan.

Potrivit acestuia, alti 100.000 de miei din judet vor fi vanduti in Bucuresti si in alte zone din tara, dar si unei firme cu capital grecesc din Teleorman, specializata in cresterea si ingrasarea tineretului ovin pentru export.

In Teleorman exista doar doua abatoare autorizate pentru taierea mieilor. Cu toate ca au fost solicitate oferte din partea administratiilor publice locale, nicio primarie din judet nu a dorit sa organizeze puncte speciale de taiere a mieilor, cu conditii minime si supraveghere sanitar-veterinara permanenta.

In aceste zile specialistii de la DSVSA Teleorman efectueaza controale in supermarket-uri, depozite alimentare, macelarii si carmangerii, fiind aplicate si amenzi cu o valoare de 10.000 de lei pentru incalcarea unor norme sanitar-veterinare.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...