Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

50.000 de miei vor fi sacrificati de pasti in judetul teleorman

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, cu prilejul Sarbatorilor de Paste, circa 50.000 de miei vor ajunge pe mesele teleormanenilor, a declarat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman, Marius Stan.

Potrivit acestuia, alti 100.000 de miei din judet vor fi vanduti in Bucuresti si in alte zone din tara, dar si unei firme cu capital grecesc din Teleorman, specializata in cresterea si ingrasarea tineretului ovin pentru export.

In Teleorman exista doar doua abatoare autorizate pentru taierea mieilor. Cu toate ca au fost solicitate oferte din partea administratiilor publice locale, nicio primarie din judet nu a dorit sa organizeze puncte speciale de taiere a mieilor, cu conditii minime si supraveghere sanitar-veterinara permanenta.

In aceste zile specialistii de la DSVSA Teleorman efectueaza controale in supermarket-uri, depozite alimentare, macelarii si carmangerii, fiind aplicate si amenzi cu o valoare de 10.000 de lei pentru incalcarea unor norme sanitar-veterinare.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...