Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

5000 de tone de peste ajung pe piata neagra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cel putin 5.000 tone de peste din Delta Dunarii ajung anual pe piata neagra prin vanzarea neautorizata catre pensiunile turistice, prin intermediul cherhanalelor, prin pescuitul familial si cel sportiv, scrie Romania Libera.

Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu a declaratpentru Agerpres ca: Institutul National Delta Dunarii a evaluat ca piata neagra absoarbe pana la 75% din captura de peste. In 2010, pescarii au capturat 2.090 tone de peste, dar exista cel putin 5.000 de tone, din care organele de control au confiscat 23 tone, ceea ce reprezinta foarte putin. Asta inseamna ca exista un sistem prin care pestele din Delta Dunarii intra foarte usor pe piata neagra si ca sunt cai foarte facile de absorbtie a acestei cantitati enorme.

Printre metodele prin care pestele ajunge pe piata neagra, guvernatorul a enumerat vanzarea capturilor catre cele peste 100 de pensiuni turistice autorizate, comertul fiind facut ilegal in conditiile in care in Delta Dunarii nu exista magazine de vanzare a pestelui.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...