Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

5000 de tone de peste ajung pe piata neagra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cel putin 5.000 tone de peste din Delta Dunarii ajung anual pe piata neagra prin vanzarea neautorizata catre pensiunile turistice, prin intermediul cherhanalelor, prin pescuitul familial si cel sportiv, scrie Romania Libera.

Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu a declaratpentru Agerpres ca: Institutul National Delta Dunarii a evaluat ca piata neagra absoarbe pana la 75% din captura de peste. In 2010, pescarii au capturat 2.090 tone de peste, dar exista cel putin 5.000 de tone, din care organele de control au confiscat 23 tone, ceea ce reprezinta foarte putin. Asta inseamna ca exista un sistem prin care pestele din Delta Dunarii intra foarte usor pe piata neagra si ca sunt cai foarte facile de absorbtie a acestei cantitati enorme.

Printre metodele prin care pestele ajunge pe piata neagra, guvernatorul a enumerat vanzarea capturilor catre cele peste 100 de pensiuni turistice autorizate, comertul fiind facut ilegal in conditiile in care in Delta Dunarii nu exista magazine de vanzare a pestelui.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...