Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

5000 de tone de peste ajung pe piata neagra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cel putin 5.000 tone de peste din Delta Dunarii ajung anual pe piata neagra prin vanzarea neautorizata catre pensiunile turistice, prin intermediul cherhanalelor, prin pescuitul familial si cel sportiv, scrie Romania Libera.

Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu a declaratpentru Agerpres ca: Institutul National Delta Dunarii a evaluat ca piata neagra absoarbe pana la 75% din captura de peste. In 2010, pescarii au capturat 2.090 tone de peste, dar exista cel putin 5.000 de tone, din care organele de control au confiscat 23 tone, ceea ce reprezinta foarte putin. Asta inseamna ca exista un sistem prin care pestele din Delta Dunarii intra foarte usor pe piata neagra si ca sunt cai foarte facile de absorbtie a acestei cantitati enorme.

Printre metodele prin care pestele ajunge pe piata neagra, guvernatorul a enumerat vanzarea capturilor catre cele peste 100 de pensiuni turistice autorizate, comertul fiind facut ilegal in conditiile in care in Delta Dunarii nu exista magazine de vanzare a pestelui.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...