Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Șeful madr: in prezent, trebuie sa ne axam spre cresterea vacii de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca una din prioritatile actuale ale zootehniei romanesti este reorientarea catre cresterea vacilor de carne, relateaza Recolta.eu, citand ziarul Bursa.

„Va dau un singur exemplu: in prezent, trebuie sa ne orientam spre vaca de carne. Am vazut ca sunt fermieri care se indreapta catre acest lucru. Productia din Romania nu este suficienta, in momentul de fata, pentru a acoperi nevoile pe care le au procesatorii, plus ca exista si un mare potential de export pe aceasta zona. Trebuie sa dezvoltam acest domeniu de activitate care este cerut pe piata. Ne gandim sa-l sprijinim, prin fonduri europene. Sa stimulam orientarea crescatorilor de bovine care, in mod traditional, au mers pe productia de lapte, sa se indrepte catre productia de carne. Cred ca aceasta va fi o nisa”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a mai amintit, in cadrul interviului, ca prioritatea mandatului sau de sase luni ramane refacerea sistemului de irigatii, cu ajutorul fondurilor structurale.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...