Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Șeful madr: in prezent, trebuie sa ne axam spre cresterea vacii de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca una din prioritatile actuale ale zootehniei romanesti este reorientarea catre cresterea vacilor de carne, relateaza Recolta.eu, citand ziarul Bursa.

„Va dau un singur exemplu: in prezent, trebuie sa ne orientam spre vaca de carne. Am vazut ca sunt fermieri care se indreapta catre acest lucru. Productia din Romania nu este suficienta, in momentul de fata, pentru a acoperi nevoile pe care le au procesatorii, plus ca exista si un mare potential de export pe aceasta zona. Trebuie sa dezvoltam acest domeniu de activitate care este cerut pe piata. Ne gandim sa-l sprijinim, prin fonduri europene. Sa stimulam orientarea crescatorilor de bovine care, in mod traditional, au mers pe productia de lapte, sa se indrepte catre productia de carne. Cred ca aceasta va fi o nisa”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a mai amintit, in cadrul interviului, ca prioritatea mandatului sau de sase luni ramane refacerea sistemului de irigatii, cu ajutorul fondurilor structurale.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...