Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Șeful madr: in prezent, trebuie sa ne axam spre cresterea vacii de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca una din prioritatile actuale ale zootehniei romanesti este reorientarea catre cresterea vacilor de carne, relateaza Recolta.eu, citand ziarul Bursa.

„Va dau un singur exemplu: in prezent, trebuie sa ne orientam spre vaca de carne. Am vazut ca sunt fermieri care se indreapta catre acest lucru. Productia din Romania nu este suficienta, in momentul de fata, pentru a acoperi nevoile pe care le au procesatorii, plus ca exista si un mare potential de export pe aceasta zona. Trebuie sa dezvoltam acest domeniu de activitate care este cerut pe piata. Ne gandim sa-l sprijinim, prin fonduri europene. Sa stimulam orientarea crescatorilor de bovine care, in mod traditional, au mers pe productia de lapte, sa se indrepte catre productia de carne. Cred ca aceasta va fi o nisa”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a mai amintit, in cadrul interviului, ca prioritatea mandatului sau de sase luni ramane refacerea sistemului de irigatii, cu ajutorul fondurilor structurale.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...