Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

55 de firme românești la BioFach

Autor: Meat MIlkjoi, 6 februarie, 2014

Produsele româneşti obţinute din agricultura ecologică vor fi expuse în cadrul celui mai mare târg de profil din lume, BioFach Nurnberg 2014, unde 40 de producători vor expune pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi tot ceea ce pot oferi pieţei mondiale din domeniu.

„Ministerul Agriculturii şi Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio România sunt şi în acest an, la fel ca în 2013, organizatorii acestui eveniment, unde ne dorim să aducem cât mai multe produse procesate. În 2014, 40 de producători români vor fi prezenţi la cel mai mare târg de produse ecologice din lume, nu numai cu cereale sau seminţe oleaginoase, ceaiuri, plante aromatice, fructe de pădure, ciupercişi mirodenii ci şi cu dulceţuri, produse lactate, miere şi produse apicole, cosmetice, produse de morărit şi panificaţie şi vinuri. Sperăm să intrăm pe piața mondială a produselor bio procesate”, a declarat preşedintele Bio-România, Marian Cioceanu, citat de Agerpres.

Marian Cioceanu, citat de Agroazi, a mai spus că 2013 a fost un an agricol bun şi pentru fermierii din agricultura ecologică, cu producţii mai mari, dar care au luat calea exporturilor.

Amintim ca la eveniment vor participa cca 55 de companii romanesti, dar si firme straine care au operatiuni sau filiale in Romania, specializate pe productia de alimente eco-bio. Incepand de saptamana viitoare, redactia Fabrica de Carne va relata pe larg, de la fata locului, desfasurarea manofestarilor ocazionate de BioFach 2014.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...