Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

66 milioane de euro pentru modernizarea Azomureş

Autor: Meat MIlkjoi, 22 mai, 2014

(Agerpres) Societatea Comercială Azomureş SA, liderul naţional în fabricarea îngrăşămintelor chimice, a anunţat, miercuri, semnarea unui acord de finanţare în valoare de 66 milioane euro pentru modernizarea fabricii de uree din cadrul combinatului din Târgu Mureş.

Potrivit unui comunicat de presă al Azomureş, împrumutul prioritar contractat de la Česká spořitelna, a.s. (CS) –  una din cele mai mari bănci din Republica Cehă – şi Československá obchodní banka, a.s. (CSOB) – bancă universală care funcţionează în Republica Cehă – în colaborare cu Banca Comercială Română va permite producătorului român de îngrăşăminte pentru agricultură să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii din ultimii 30 de ani.

‘Contractul în valoare de 66 de milioane de euro se va derula pe o perioadă de 12 ani şi a fost semnat în data de 20 mai 2014, cu ocazia vizitei în România şi Moldova a delegaţiei comerciale conduse de preşedintele Republicii Cehe, Miloš Zeman. Azomureş va utiliza finanţarea pentru modernizarea fabricii de uree, retehnologizarea fiind realizată de firma cehă Chemoproject Nitrogen a.s. Combinatul Azomureş are linii de producţie pentru îngrăşăminte solide şi lichide, dar şi pentru melamină’, precizează comunicatul dat publicităţii miercuri.

În cadrul acestei investiţii Azomureş va moderniza fabrica de uree, va construi un nou turn de granulare cu o instalaţie modernă, ce va permite companiei să se conformeze cerinţelor de mediu privind emisiile de particule şi de amoniac.

În urma acestor acţiuni de modernizare, nu numai că va creşte capacitatea de producţie de la 900 t/zi la 1425 t/zi, dar va creşte flexibilitatea instalaţiei şi a fluxului de producţie, adaptându-se permanent la cerinţele pieţei.

Finanţarea a fost asigurată de Česká spořitelna şi ČSOB, Česká spořitelna a acţionat ca Agent de facilitate, iar Banca Comercială Română a acţionat ca Agent de garantare (creditor gajist). Facilitatea va fi asigurată de EGAP, Corporaţia de garantare şi asigurare a exporturilor al Republicii Cehe.

Azomureş Târgu Mureş produce anual cel puţin 1,3 milioane tone de îngrăşăminte, asigură locuri de muncă pentru peste 2.700 persoane, produsele companiei fiind destinate pieţelor din România, alte ţări din Europa, Africa, China, Japonia, America de Sud şi din Statele Unite.

Proprietarul majoritar al Azomureş este Ameropa Holding AG din Elveţia.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...